Betekenis van: Persbericht

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een persbericht?

Een persbericht is een bericht die wordt geschreven door een gebeurtenis die verspreid wordt in de nieuwsmedia. Een persbericht wordt geschreven om interesse op te wekken. Met een persbericht probeert de media je te overtuigen met een medium. Om ervoor te zorgen dat een redacteur het persbericht overneemt is het belangrijk dat het bericht een nieuwswaarde heeft.

Redactie

Een schrijver van een nieuws bericht heeft een bepaalde mening wanneer hij of zei een nieuws schrijft. Daarom kijkt een redactie naar het nieuwsbericht van een schrijver om te kijken of het nieuwswaarde heeft om het publiceren. Wanneer het nieuwsbericht goedgekeurd is door de redactie wordt het verwerkt en kan de artikel gepubliceerd worden.

Free publicity

Hoe je aandacht kan krijgen met een nieuwsbericht is een mooi voorbeeld van free publicity. Deze vorm van aandacht krijgen komt doordat de media tegenwoordig een groot bereikt heeft. Een website, sociale mediakanalen, radio en tv helpen een nieuwbericht om goed te scoren.

Waar wordt een persbericht voor gebruikt?

Meestal is het doel van een nieuws bericht om mensen te activeren om iets te doen. Je wilt met een persbericht mensen overtuigen om iets te doen. Dit kan ook een aankoop zijn. Een nieuwsbericht kan ook gebruikt worden als advertentie. Bijvoorbeeld als iemand verdacht wordt van een diefstal wordt er door de pers opgeroepen dat als iemand de verdachte ziet het gelijk meldt bij de politie. Op deze manier kunnen mensen overtuigd worden met een persbericht.

Link building

Een nieuwsbericht dat wordt verspreid over de online media heeft meerdere doelen. Een daarvan is linkbuilding. Bij het nieuwsbericht wordt meestal een link geplaats die gebruikers verwijst naar een website. Dit zorgt ervoor dat de website makkelijker wordt gevonden door gebruikers. Daardoor gaat de vindbaarheid van de website omhoog in de zoekmachines. Daarom is het belangrijk dat je relevante websites koppelt aan je persberichten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist