Betekenis van: Pay-off

« Terug naar Marketing Begrippen

Pay-off is alle vormen van betalingen aan een begunstigde. Maar er zijn nog meer belangrijke betekenissen van het woord.

Wat is pay-off?

Dit is een term met meerdere betekenissen. Letterlijk vertaal betekent het afbetalen. Wij kijken er ook zo commercieel naar. Enkele vormen van commerciële pay-off:

  • Factuur betalen
  • Loon uitbetalen
  • Aflossen van leningen

Bij pay-off wordt meestal de betalingen later gedaan. Dus er wordt eerst iets verricht. Of product of dienst heb je gekregen. Achteraf of na een afgesproken periode wordt er dan betaald.

Versterken van naamsbekendheid

Pay-off kan ook een slogan zijn. Dit wordt opgebouwd uit de positionering. Dit is het imago dat een bedrijf onderscheidt tegen over concurrenten. Vanuit hier kan je de USP ook naar voren brengen. De slogan kan ook catchy zijn. Om zoiets te creëren dat herkenbaar is en blijft. In Amerika spreken wij om een ‘tagline’. In Engeland van een ‘strapline’

pay off

Meerdere toepassingen pay-off

Paid-off betekent ook een resultaat, uitkomst, eindproduct. Dus pay-off kan op figuurlijk gebruikt worden. Zoals “Het harde werk heeft uitbetaald”. Of te wel “The hard work has paid-off”. Commercieel gezien kan dit een investering zijn. En het gewenste resultaat is er gekomen.

Op social media kan het ook verwijzen naar iets dat verricht is. Zo kan je op een Instagram post 500 likes verwachten. Als dit lukt dan is de uitkomst goed. Een bericht dat je verstuurt aan iemand. Daar wil je graag reactie op. Op Instagram kan dat pay DM off zijn. Hierbij heb je een reactie terug ontvangen.

Voor werkennemer heb Paid-Time-Off of PTO. Dit is betaald verlof. Waarbij de werknemer een wettelijke plicht moet nakomen. Zoals huwelijk, geboorte en begrafenis van naaste familie. Je krijgt dan doorbetaald tijdens de afwezigheid.

Marketing oogpunt

Een belangrijke vraag voor veel klanten is “wat levert het op?”. Een mooie uitkomst formuleren. Kan zorgen voor betere overtuiging. Waardoor de kans groter is dat de diegene over gaat tot aankoop. Inspanningen die positief resultaat hebben opgeleverd kunnen wij spreken van een positieve pay-off.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist