Betekenis van: Paid Media

« Terug naar Marketing Begrippen

Paid media is elke vorm van adverteren waarbij je iemand anders betaalt om jouw product of dienst te promoten. Dit omvat zaken als tv-commercials, radio advertenties, billboards, tijdschriftadvertenties, google ads, facebook advertenties enz.

Adverteren op social media is een effectieve manier om potentiële klanten te bereiken en naamsbekendheid op te bouwen. 

Type Paid media

Er zijn vijf hoofdtypen betaalde media die goed werken voor bedrijven: display, zoeken, mobiel, sociaal en video. Display-advertenties verschijnen bovenaan het scherm van een gebruiker wanneer deze een website bezoekt. Zoekadvertenties verschijnen wanneer gebruikers bepaalde woorden in Google of andere zoekmachines typen. Mobiele advertenties worden weergegeven op smartphones en tablets. Sociale advertenties verschijnen op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. En tot slot videoadvertenties worden voor of na het afspelen van een video op YouTube afgespeeld.

paid media

Sociale advertenties

Display-advertenties zijn meestal het eerste wat mensen zien wanneer ze een site bezoeken. Ze worden ook wel banneradvertenties genoemd omdat ze ruimte innemen bovenaan een website. Deze advertenties zijn meestal statische afbeeldingen met tekst.

Sociale advertenties zijn vergelijkbaar met display-advertenties, behalve dat ze verschijnen op sociale netwerksites zoals Facebook en Instagram. Ze zijn vaak interactief en stellen gebruikers in staat om door te klikken naar websites.

Mobiele advertenties zijn sms-berichten die op mobiele telefoons worden weergegeven. Ze worden over het algemeen gebruikt om apps of games te promoten.

Videoadvertenties zijn korte clips die voor of na een YouTube-video worden afgespeeld. Ze worden meestal gesponsord door merken die nieuwe klanten willen bereiken.

Gesponsorde verhalen

Je ziet dit misschien niet als betaalde media, maar het is een effectieve vorm van reclame. Gesponsorde verhalen zijn zelfs een van de meest populaire vormen van adverteren op sociale netwerken.

Gesponsorde verhalen zijn berichten die verschijnen op sociale netwerken zoals Facebook en Instagram. Gebruikers die een merk volgen, ontvangen updates over de producten en diensten van het merk. Merken kunnen deze berichten gebruiken om nieuws over aankomende evenementen, promoties en andere relevante informatie te delen.

Gesponsorde videos

Een derde type betaalde media zijn gesponsorde video’s. Dit zijn langere advertenties die tussen de twee en vijf minuten lopen. Ze worden meestal gebruikt door bedrijven om een nieuw product of dienst te promoten.

Branded content

Naast deze drie soorten advertenties zijn er ook andere vormen van betaalde media. Een daarvan is branded content. Dit is wanneer een bedrijf zijn eigen inhoud maakt, zoals een infographic of een blogpost, en deze vervolgens deelt met zijn volgers. Weer een andere vorm van betaalde media is influencer marketing. Influencers zijn mensen met een grote aanhang op social media. Bedrijven huren ze vaak in om hun berichten te delen en bekendheid voor hun merk op te bouwen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist