Betekenis van: Paginaweergave

« Terug naar Marketing Begrippen

Een paginaweergave is wanneer iemand een website bezoekt en een van zijn pagina’s bekijkt. Het maakt niet uit of ze daar vijf minuten of vijf uur blijven; het enige dat telt, is dat ze de pagina hebben bekeken.

Beginnen met Google Analytics

Maak een account aan

Ga naar www.google.com/analytics om uw Google Analytics-account in te stellen. Klik op “Aanmelden” in de rechterbovenhoek van het scherm. Voer je e-mailadres en wachtwoord in. Klik vervolgens op ‘Account maken’. Je ontvangt een e-mail bevestiging zodra jouw account is geactiveerd.

Installeer de trackingcode om paginaweergaves te meten

Nadat je je hebt aangemeld bij jouw Google Analytics-account, navigeer je naar het tabblad ‘Beheerder’. Selecteer onder ‘Instellingen bekijken’ de optie ‘Trackingcode’. Kopieer de trackingcode van Google Analytics en plak deze in de HTML-broncode van jouw website.

Maak doelen

Met doelen kunt je meten hoe goed jouw inhoud en je website presteert. Je kunt verschillende doelen stellen op basis van wat je wilt bereiken. Je kunt bijvoorbeeld één doel instellen om te zien hoeveel mensen jouw startpagina bezoeken, een ander doel om te zien hoeveel mensen doorklikken naar jouw blogposts en nog een ander doel om te zien hoeveel aanvragen je ontvangt.

Meet je het succes na een paginaweergave

Zodra je juw doelen heeft ingesteld, moet u ze gaan volgen. Dit zal u helpen te begrijpen of jouw inspanningen vruchten afwerpen. Gebruik hiervoor de knop “Rapport bekijken” in de rechterbovenhoek van het scherm. Van daaruit kun je rapporten per dag, week, maand of jaar bekijken.

Prestaties meten

Je kunt ook zien hoeveel verkeer elk doel heeft ontvangen. Als je merkt dat het ene doel meer views heeft dan het andere, kun je je strategie hierop aanpassen.

Om het succes van jouw doelen te meten kun je gebruik maken van Google Analytics. Met de tool kun je bijhouden hoeveel mensen jouw site hebben bezocht, waar ze vandaan kwamen, welke pagina’s ze hebben bekeken en hoe lang ze op elke pagina zijn gebleven. Je kunt dan de resultaten van verschillende strategieën vergelijken en indien nodig bijsturen. Als je bijvoorbeeld merkt dat sommige van jouw bezoekers van Facebook komen, wil je misschien jouw inspanningen daarop richten in plaats van te proberen nieuwe bezoekers van andere bronnen te krijgen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist