Betekenis van: Owned media

« Terug naar Marketing Begrippen

Owned media zijn in- en externe kanalen dat een bedrijf zelf beheerd. Dit is een manier om klanten en leads te krijgen.

Wat is owned media?

Letterlijk vertaald is het eigen media. Hiermee wordt bedoel dat het bedrijf via een eigen of externe kanaal communiceert. Paar voorbeelden van owned media:

  • Bedrijfspagina op social media

Alle social media platformen waar een bedrijf een account heeft is van hen. Een bedrijf kiest voor Tiktok een voor Instagram. Een combinatie van meerdere kanalen geeft een grote kans voor leads.

  • Nieuwsbrief

Hier bereik je personen die zich hebben ingeschreven voor een mailinglijst. Vanuit deze mailinglijst kan je informatie overbrengen, aanzetten tot het kopen, promoten, aanbiedingen en acties bieden.

  • Eigen website

Deze website wordt beheerd door het bedrijf en heeft eigen domein .com gehuisvest. Je kan hier je producten/diensten aanbieden. Verder kan je andere marketing/communicatie doeleinden hebben.

  • Een blog

Dit is meestal een onderdeel van een website. Maar je hier ga je vooral wat breder en dieper in op informatie. Het doel is niet exclusief om wat te verkopen.

Alle content wordt beheerd door het bedrijf. Dit mediakanalen zijn gratis uitsluitend van extensies, marketing/- communicatie instrumenten, hosting, een domein.

Paid en Earned media

Paid media is waarbij het bedrijf betaalt om via de owned media van een derde partij te communiceren. Vaak zijn dit advertenties, gesponsorde content, betaalde promoties door influencers. Earned media zijn dan weer gratis uitingen die de derde partij vanuit eigen initiatief doet. Deze uitingen verwijzen naar het bedrijf, merk of product. Denk maar aan backlinks, recensies op een review site, interview.

Alle media kan het bedrijf goed gebruiken en andere strategieën toepassen. Earned media heeft wel weinig kosten, maar je hebt niet zoveel controle over de content. De juiste paid media kan het bedrijf veel resultaten opleveren. Owned media kan het bedrijf helemaal eigen maken.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist