Betekenis van: Outreach

« Terug naar Marketing Begrippen

Outreach is het proces waarbij potentiële klanten worden bereikt om nieuwe klanten binnen te halen. Het omvat zaken als cold calling, e-mailmarketing, advertenties op sociale media en andere methoden.

5 manieren om aan de slag te gaan met outreach

  1. Begin met het schrijven van een korte beschrijving van uw bedrijf. Deze kun je delen als je in contact komt met potentiële klanten. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, website-URL en andere contactgegevens waarvan je denkt dat ze mensen kunnen helpen meer over je te weten te komen. 
  2. Maak een bestemmingspagina. Dit zou een eenvoudige webpagina moeten zijn waarop bezoekers zich kunnen aanmelden voor bijvoorbeeld jouw nieuwsbrief of een freebie kunnen downloaden. 
  3. Voeg social media-knoppen toe aan op je site. 
  4. Deel jouw berichten op Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Pinterest, Instagram, Reddit, Tumblr en andere sites. 
  5. Schrijf gast blogs voor andere websites.

Vraag om verwijzingen

Als je jouw klantenbestand wilt uitbreiden, vraag dan om verwijzingen en reviews. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om nieuwe klanten te vinden. Vraag gewoon jouw huidige klanten om aanbevelingen. Het is ook een goed idee om verwijzingen te vragen wanneer je voor het eerst je product of dienst gaat verkopen.

Begin een blog

Een blog is een andere gemakkelijke manier om potentiële klanten te bereiken. Door een blog te maken, kun je jouw expertise met anderen delen en vertrouwen opbouwen. Bovendien zijn blogs zoekmachinevriendelijk, dus mensen die op zoek zijn naar producten en diensten zullen ze vinden.

Maak een Google Mijn Bedrijf account aan

Google Mijn Bedrijf is een gratis service aangeboden door Google waarmee bedrijven een profiel kunnen aanmaken waar ze informatie over zichzelf kunnen toevoegen, waaronder foto’s, openingstijden, routebeschrijvingen, contactgegevens, enz. Het biedt ook een kaart en een vermelding op Google Maps, zodat klanten kunnen uw bedrijf gemakkelijk vinden.

Een landingspagina maken

Een landingspagina is een webpagina die is ontworpen om bezoekers om te zetten in leads. Landingspagina’s worden vaak door bedrijven gebruikt om contactgegevens te verzamelen van mensen die ze online bezoeken. Ze bieden ook een plek waar bedrijven gratis proefversies, uitverkoop of andere aanbiedingen kunnen aanbieden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist