Betekenis van: Outbound marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Outbound marketing (ook wel uitgaande marketing) is wanneer bedrijven berichten sturen naar potentiële klanten die zijn ontworpen om aandacht en interesse te trekken. Het is een effectieve manier om nieuwe mensen te bereiken en relaties op te bouwen met bestaande.

Maak een bestemmingspagina

Een landingspagina is een website die uitsluitend bestaat om bezoekers om te zetten in leads. Dit betekent dat het maar één doel heeft: bezoekers omzetten in verkopen. Je kunt op verschillende manieren een landingspagina maken. 

Als je een landingspagina wilt maken, zijn er twee dingen die je moet weten voordat je aan de slag gaat. Eerst moet u begrijpen wat een bestemmingspagina is. Een bestemmingspagina is een webpagina die is ontworpen om informatie van potentiële klanten vast te leggen. Het doel van een landingspagina is om van bezoekers leads te maken. Om dit te doen, moet je hen iets waardevols geven. Als je bijvoorbeeld telefoons verkoopt, kunt je een speciale kortingscode aanbieden aan mensen die zich aanmelden voor jouw e-mailnieuwsbrief. Ten tweede moet je begrijpen hoe je een bestemmingspagina bouwt. Er zijn veel verschillende manieren om een landingspagina te bouwen, maar de meest gebruikelijke methode is het gebruik van een tool voor het zoals WordPress

Vind influencers

Als je mensen wilt bereiken, is influencer marketing een geweldige manier om dit te doen. Het is ook een goede manier om mensen te bereiken die niet per se bekend zijn met wat u verkoopt. Om influencers te vinden, kun je verschillende programma’s gebruiken. Ook kun je ze direct een bericht sturen via Instagram, Facebook of een ander social media platform. 

Zodra je een aantal potentiële influencers hebt gevonden, stuur je ze een bericht met de vraag of ze je content willen delen. Misschien heb je geluk en vind je iemand die al vergelijkbare inhoud heeft gedeeld. Zo niet, blijf het proberen totdat je iemand vindt die openstaat om je inhoud te delen.

Start campagnes op social media

Je kunt ook een campagnes op social media starten. Wacht niet tot je duizenden volgers hebt voordat je hiermee begint. Begin in plaats daarvan meteen met het opbouwen van relaties met potentiële klanten.

Laat uw publiek groeien

Als je nog geen outbound marketing doet, laat je geld op tafel liggen. Het is gemakkelijk om te denken dat je niet genoeg tijd hebt om aan outbound marketing te doen, maar er zijn manieren om het voor je te laten werken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist