Betekenis van: Organische resultaten

« Terug naar Marketing Begrippen

Organische zoekresultaten behaal je zonder daar direct voor te betalen. Je behaalt ze door middel van zoekmachine optimalisatie. Daarnaast zijn ze het tegenovergestelde van gesponsorde (betaalde) resultaten. Betaalde resultaten haal je juist wel door direct te betalen. Denk bijvoorbeeld aan betaalde advertenties in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Als we het hebben over organische resultaten dan verwijzen we hiermee eigenlijk bijna altijd naar de zoekresultaten. Hierbij kun je denken aan de resultaten in bekende zoekmachines. Maar denk ook aan de resultaten in zoekbalken van websites, social media kanalen en applicaties.

Organische resultaten in zoekmachines

Een zoekmachine is een webgebaseerd hulpmiddel waarmee gebruikers informatie op internet kunnen vinden. Het gebruikt trefwoorden om te zoeken naar websites, afbeeldingen, video’s, nieuws en andere online-inhoud en biedt vervolgens een lijst met relevante resultaten. De belangrijkste zoekmachines zijn Google, Bing, Yahoo en Baidu.

Door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO) kun je de plek die je in de organische resultaten van een zoekmachine krijgt beïnvloeden. De eerste stap hierbij is echter om te onderzoeken waar je op gevonden wilt worden. Oftewel een zoekwoord onderzoek. Met een zoekwoord onderzoek, onderzoek je zoekintenties en de plekken waar jouw klant actief is. Ook kun je door middel van zoekwoord onderzoek een inschatting doen van de vraag naar je product.

Zoekwoordonderzoek

Zoekwoordonderzoek is een cruciaal onderdeel van SEO (Search Engine Optimization). Het is het proces van het vinden en analyseren van relevante en populaire woorden en woordgroepen die mensen gebruiken bij het zoeken naar inhoud die betrekking heeft op uw niche. Door middel van zoekwoordonderzoek kun je bepalen welke termen het meest effectief zijn bij het targeten van potentiële klanten en zoekmachine rankings.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat de praktijk is van het optimaliseren van websites en inhoud om de zichtbaarheid en rankings in de resultaten van zoekmachines te vergroten. SEO omvat een verscheidenheid aan strategieën en tactieken, zoals zoekwoordonderzoek, link building, content optimalisatie, meta tags en meer. Het doel van SEO is om meer gericht organisch verkeer naar websites te leiden door hogere posities te behalen op de organische resultaten van zoekmachines (SERP’s).

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist