Betekenis van: Organisch verkeer

« Terug naar Marketing Begrippen

Organisch verkeer zijn bezoekers die via de zoekresultaten komt van een zoekmachine. Het is geen betaald verkeer, zoals (cost per click; Google AdWords)

Wat is organisch verkeer?

Het zijn bezoekers die gekomen zijn via een zoekmachine (gratis verkeer). Google biedt voor website eigenaren de gratis tool Google Analytics. Hier kan je nauwkeurig de activiteiten in en rond je website inzien. Door in Google Analytics te gaan naar Acquisitie > Campagnes > Organische zoekwoorden kan je het organische verkeer vinden. Je kan ook makkelijk een tijdvak aangeven waar je de activiteiten van wil inzien. Google Search Console is ook een gratis service die door Google wordt aangeboden. Met deze service krijg inzicht in hoe Google je site ziet, zodat je de prestaties van je site kunt verbeteren. Je kan makkelijk je Analytics koppelen aan je Google Search Console.

Type verkeer

Er zijn meerdere routes waarbij mensen op je website kan terechtkomen. Eén route is wat makkelijker en beter om meer bezoekers te krijgen. Toch is het belangrijkste dat je zoveel mogelijk routes naar jouw website leiden. Google heeft vijf verschillende routes:

  • Organisch verkeer – Bezoekers op je website vanaf een zoekmachine via een niet betaald zoekresultaat (cost per click; Google AdWords)
  • Betaald verkeer – Je betaalt via Google AdWords per keer dat er op je advertentie wordt geklikt.
  • Direct – Deze bezoekers zijn direct op u website gekomen door een URL in de browser te typen. Vaak komt direct verkeer ook door URL-Links die gekopieerd worden uit onlinegesprekken en documenten.
  • Social media – Verkeer door social media platforms zoals Tiktok, Instagram, LinkedIn etc.
  • Verwijzing – Dit is net als linkbuilding. Deze bezoekers komen via een andere websites.

Groeiende organisch verkeer

Het is belangrijk dat jij goed past in het Google algoritme. Daarom is het belangrijk dat jij je website en advertentie blijft optimaliseren. Zet zoveel mogelijk tools en technieken in, zoals SEO, Google Webmaster Tools, goede website structuur. Het beste is dat je zo min mogelijke bezoekers uit betaald verkeer hebt. Zo bespaar je hoge advertentiekosten. Een combinatie van organisch verkeer en advertenties is perfect.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist