Betekenis van: Opt-in

« Terug naar Marketing Begrippen

Opt-in is een klant die toestemming heeft gegeven voor verdere contact. Dit kan voor bedrijven heel voordelig werken.

Wat is opt-in?

Bedrijven willen graag hun marketing/-communicatie uitbreiden. Daarvoor zijn meerdere kanalen voor. Sommige van deze kanalen is een vorm van direct marketing. Hierbij stuur je een bericht direct naar een persoon. Hiervoor heb je dan wel contactgegevens nodig. Hiervoor heb je wel toestemming nodig. Hierbij geef je dan een opt-in keuze of de klant of geïnteresseerde partij graag berichten ontvangt.

Opt-in verkrijgen

Mensen willen niet ongewenst berichten ontvangen. Daarom kan je opties geven om dat wel te ontvangen. Dat kan je doen door pop-ups te plaatsen in je website. Deze pop-ups bevat dan een optie om contactgegevens achter te laten. Hierdoor kan de klant bijvoorbeeld een gratis E-book ontvangen. Vervolgens kan je de E-mail gebruiken om in de toekomst de klant te benaderen. Er zijn verschillende kanalen om iemand te banderen zoals:

  • E-mail
  • Poststukken
  • Elektronische berichten
  • SMS
  • WhatsApp
  • Direct mail

Zo zijn er genoeg manier om contactgegevens te ontvangen. Nu je paar belangrijke gegevens hebt ontvangen. Kan je dit in een document opslaan. Voor E-mails kan je ook gemakkelijk binnen mailprogramma’s dit opslaan.

Wetgeving Telecommunicatiewet

De meeste mensen houden echt niet van ongewenst contact. De vraag is dan ook vaak, hoe iemand aan de contactgegevens komt. Er is een stuk privacy dat beschermd moet worden. Daarom moet er bij een opt-in ook de keuze zijn voor opt-out. Hierbij moeten de partij de contactgegevens verwijderen. In 2021 is de nieuwe telecommunicatiewet ingegaan. Dit moeten personen beschermen voor ongewenst contact en privacy.

Extra wetgeving

De nieuwe opt-in wetgeving zullen deze regels worden doorgevoerd.

  • Ook voor telefonische acquisitie zal opt-out aangepast worden naar in. Een uitzondering hierop vormt een bestaand contact.
  • Bij telefonisch contact mag er geen geheim nummer gebruikt worden.
  • Er zal een termijn vastgesteld worden waarin herhaalde benadering toegestaan is.
  • Door de bewijslast om te keren moet nu de partij die iemand benadert bewijzen zich aan de regels te houden. Nu is dit nog andersom.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist