Betekenis van: Online Shopper

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Online Shopper?

Een Online Shopper is iemand die op websites en apps op zoek gaat naar producten en diensten om te bestellen. Dit kunnen verschillende soorten producten zijn. Producten, diensten en digitale aankopen zoals games of antivirussen. Als je aankopen doet ben je niet alleen bezig met goederen krijgen. Aankopen doen is een activiteit voor de meeste Online Shoppers. Het geeft mensen een goed gevoel om aankopen te doen. Je voelt je veel beter door. Een winkelcentrum trekt veel mensen aan net als een restaurant. Wanneer je langs een snackbar loopt en je ruikt lekker eten, krijg je de neiging om daar te lunchen.

Voordelen van online shoppen

Wat online shoppen zo leuk maakt is dat je dat 24/7 kan doen. Wanneer en waarmaakt het niet uit, als je maar wifi hebt is genoeg om urenlang te shoppen. Het kost je bijna niks want je hoeft niet ergens naar toe te reizen en geen parkeergeld te betalen. Je kan makkelijk prijzen vergelijken en je krijgt meteen alle informatie die je nodig hebt. Op internet kan je ook reviews lezen van klanten die het product al hebben aangeschaft. Op deze manier kan je zien of het product of dienst kwalitatief goed is.

Nadelen van online shoppen

Online Shoppen heeft ook zijn nadelen. Je komt niet veel in beweging als je alleen maar online aankopen doet. Dat is niet goed voor je gezondheid. Je kan producten niet passen, voelen of ruiken. Daarom is het niet relevant om een parfum online aan te schaffen. Als je aankopen je niet bevallen moet je het opsturen wat je tijd kan kosten. Het is heel simpel om online aankopen te doen. Dat kan ervoor zorgen dat je je grenzen gaat verlegen en te veel geld uit gaat geven. Zo heeft het zijn voor- en nadelen. Op bepaalde vlakken is het heel erg handig. Bijvoorbeeld als een product niet meer op voorraad is in een winkel. Maar het is ook niet altijd handig want bepaalde producten moet je van dichtbij meemaken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist