Betekenis van: Online Marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Online marketing is een verzamelnaam voor alle marketingactiviteiten die online plaatsvinden. Deze activiteiten bestaan uit het creëren, communiceren, leveren en uitwisselen van een waardepropositie. Die waardepropositie zien we vaak in de vorm van producten, diensten en services. Online marketing wordt ook wel internet marketing, digitale marketing en/of e-marketing genoemd. Ondanks dat er een heleboel vormen van online marketing zijn. Steken er twee met kop en schouders bovenuit. Namelijk zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Deze twee vormen van online marketing zijn zeer effectief om bezoekers op je website te krijgen. Bovendien hebben deze bezoekers vaak een hele hoge koopintentie. Heel waardevol dus!

Vormen van online marketing

Er zijn veel kanalen die kunnen helpen bij het bereiken van je marketing doelen. Veel gebruikte online marketing kanalen en vormen zijn: zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren, affiliate marketing, influencer marketing, Facebook marketing, Twitter marketing, LinkedIn marketing, email marketing, youtube marketing, pinterest marketing, content marketing, Instagram marketing, Metaverse marketing en Tiktok marketing.

De keuze is reuze. Tegelijkertijd maakt dat het soms wel lastig om de juiste kanalen te kiezen. Wil je meer weten over de verschillende kanalen en de voordelen van online marketing? Lees dan onze blog: Online Marketing Handleiding 2022 & Stap-voor-stap Plan

Markteting doelen op online gebied

Binnen online marketing zijn er bepaalde doelen die vaak worden gebruikt. Deze doelen zijn:

  • het bereiken van je doelgroep;
  • het genereren van de juiste website bezoekers;
  • het vergroten van je naamsbekendheid en/of merkbekendheid;
  • het opbouwen van een band met je klanten/bezoekers;
  • het generen van (meer) verkopen en omzet.

Natuurlijk zijn er nog veel meer doelen die je online kunt bereiken. Door deze eerst in een marketingplan in kaart te brengen kun je er strategisch naar toe werken. Zo kun je ervoor zorgen dat je altijd in de lead blijft van je marketing activiteiten. Ook kun je door middel van een nulmeting simpel inzien wat werkt en wat niet.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist