Betekenis van: Online besteding

« Terug naar Marketing Begrippen

Online besteding zijn producten en diensten die online worden gekocht. De combinatie tussen een fysieke en online winkel is vaak belangrijk.

Wat is online besteding?

Bestedingen zijn uitgaves, aankopen, aanschaffingen. Uit onderzoek van GfK verwachten zij dat over vijf jaar 40% van alle aankopen die Nederlandse consumenten doen online zal gebeuren. In 2019 bleek ook uit hun onderzoek dat 25,8 miljard euro besteed werd in webshops. Dat zijn grote ontwikkelingen. Bedrijven gaan hier zeker in mee. Zo zijn er aankopen die je alleen via webshops kan doen. Of een online aankoop die je in de winkel kan ophalen.

Fysiek en online shoppen versterken elkaar

Er is een groot verschil tussen deze twee. Dit is het grote voordeel dat een fysieke winkel heeft. Online kan je een product niet voelen of passen. Je kan het alleen zien met je oog. Vandaar dat bedrijven kiezen om beide te doen. Omdat een klant een leuk product online kan zien. Maar diegene wil zeker weten dat ook in het echt is. Dus gaan zij naar de fysieke winkel. Daar bekijken zij het product. Passen en voelen zij het product. En gaan weleens over tot aankoop.

Dit kan ook andersom. Zo bekijkt een consument het product in het echt. Zij weten zeker dat zij het willen kopen. Maar zoeken online toch naar goedkopere opties.

Verzending met online bestedingen

Bij een online aankoop wordt het bij jou thuis bezorgd. Dus je kan in je bed liggen. Een bestelling plaatsen. En wachten tot je bestelling vanzelf thuis aankomt. Maar sommige winkels bieden ook de mogelijkheid om de bestelling op te halen. En soms ook te betalen in een fysieke winkel. Dit kan ook een optie zijn voor de logistiek. Want zo is er geen bezorgdienst nodig. Ook is dit de mogelijkheid om meer bezoekers in de winkel te ontvangen. En wellicht aansturen om nog extra aankopen te doen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist