Betekenis van: Onderwerp

« Terug naar Marketing Begrippen

Een onderwerp is de enkele regel tekst die in de inbox van een ontvanger verschijnt. Het is vaak het eerste dat door lezers wordt opgemerkt en dient als een directe indicator van de inhoud en het belang van het bericht. Een goede onderwerpregel moet beknopt zijn en tegelijkertijd voldoende context bieden om de interesse van een gebruiker te wekken en hen te verleiden de e-mail te openen. Het schrijven van een goede onderwerpregel voor e-mails kan het verschil maken tussen het overbrengen van jouw bericht of het ongeopend laten wegkwijnen in een inbox. Volg deze checklist om ervoor te zorgen dat je e-mail onderwerp opvalt tussen de rest en de aandacht van de lezers trekt.

Een onderwerp kan ook verwijzen naar een zin, een boek, een film en nog veel meer. Voor nu focussen we op hoe je meer kunt halen uit het schrijven van een onderwerp voor je mail.

Zorg ervoor dat uw e-mail onderwerp opvallend en uniek is

De sleutel tot het creëren van een e-mail onderwerp dat zowel in het oog springt als intrigerend is om buiten de gebaande paden te denken en creatieve taal te gebruiken. Overweeg om symbolen, emoji’s, vragen of zelfs humor te gebruiken om de aandacht van lezers te trekken en ervoor te zorgen dat ze op je e-mail willen klikken. Zorg er echter voor dat je het kort houdt – streef naar 50 tekens of minder.

onderwerp

Personaliseer het naar de wensen van de ontvanger

Een mailonderwerp moet zich richten op wat de ontvanger te winnen heeft bij het openen van uw bericht. Neem de tijd om de onderwerpregel aan te passen om te laten zien dat je de wensen en behoeften van de ontvanger begrijpt en benadruk hoe zij kunnen profiteren van het nemen van de tijd om je e-mail te lezen. Je kunt ook overwegen om hun naam of bedrijf in de onderwerpregel op te nemen als dat gepast is.

Focus op urgentie en benadruk voordelen of waarde

Benadruk de waarde en urgentie van het openen van jouw e-mail. Bedenk hoe je in het kort kunt weergeven wat er gebeurt als ze jouw e-mail niet lezen en waarom ze meteen actie moeten ondernemen. Beloof lezers een exclusief aanbod, educatieve inhoud of een voordeel dat alleen beschikbaar is via je bericht.

Houd onderwerpregels kort en krachtig

Houd jouw onderwerpregel tot maximaal 60 tekens voor desktop en 30 tekens voor mobiel. Concentreer je op het hoofdpunt en zorg ervoor dat je de naam of het bedrijf van de persoon vermeldt als je over die informatie beschikt. Probeer een krachtig werkwoord te gebruiken om de aandacht van uw lezer te trekken, zoals ‘Ontdekken’, ‘Ontgrendelen’ of ‘Leren’. Wees waarheidsgetrouw maar creatief, zodat lezers betrokken kunnen raken bij de inhoud en daadwerkelijk doorgaan door op de link te klikken!

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist