Betekenis van: On-page optimalisatie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is On-page optimalisatie?

On-page optimalisatie is het totale plaatje van een website die het doel heeft om de vindbaarheid in de zoekmachines te verbeteren. On-page optimalisatie maakt deel uit van de zoekmachine optimalisatie. Het is een belangrijk onderdeel op SEO gebied. Bij on-page optimalisatie wordt een pagina ingericht waarbij het doel is om de vindbaarheid te verhogen in de zoekmachines zoals Google Chrome. Dit kun je op paar manieren voor elkaar krijgen.

De beste manieren om het te doen?

  1. Gebruiken van unieke zoekwoorden in je cases en teksten. Deze unieke woorden kunnen ervoor zorgen dat je hoger kunt komen te staan in de Google ranking.
  2. Je kunt gebruik maken van rich media. Dit zijn voornamelijk afbeeldingen en filmpjes die een website aantrekkelijk maken voor bezoekers.
  3. Het inpakken van foto’s die op je website staan. Dit kan ervoor zorgen dat de laadtijd van je afbeeldingen korter wordt.
  4. De snelheid van een website is zeer essentieel. Een website moet snel zijn voor de bezoekers. Hoe sneller de website hoe vaker gebruikers terug kunnen komen op je website.
  5. Maak gebruik van titels. Titels maken een website overzichtelijk. Op deze manier kan een gebruiker makkelijk vinden waar die op zoek naar is.

Het verschil tussen On-page en Off-page

Zoals gezegd is On-page optimalisatie zichtbare factoren optimaliseren, wat ervoor zorgt dat een website sneller gevonden kan worden in de zoekmachines. Met Off-page SEO heb je een andere website nodig om hoger te komen te staan in de Google ranking. Dit kan je doen door je content te promoten op platformen zoals Instagram of Facebook. Deze manieren kunnen gebruikers naar je website sturen. Echter is het niet zeker bij deze techniek of je content worden gelinkt aan je website. Daarom heeft Off-page SEO niet heel veel effect op de optimalisatie van je website. On-page optimalisatie is geschikter en is een betere manier om ervoor te zorgen dat je website hoger komt te staan in de Google rankings.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist