Betekenis van: Omnichannel

« Terug naar Marketing Begrippen

Omnichannel-marketing betekent het tegelijkertijd leveren van content via meerdere kanalen. Het omvat ook het creëren van ervaringen die al deze kanalen omvatten. Met deze aanpak kunnen bedrijven klanten bereiken waar de kans het grootst is dat ze met hun merk in aanraking komen en in zee gaan.

Creëer een omnichannel strategie

Om een omnichannel strategie te creëren, moeten marketeers begrijpen hoe consumenten verschillende kanalen gebruiken. Vervolgens moeten ze identificeren wat elk kanaal te bieden heeft en hoe het andere aanvult. Ten slotte moeten ze beslissen of ze zich op één of meerdere kanalen willen concentreren.

De term omnichannel verwijst naar het idee dat bedrijven klanten meerdere manieren moeten bieden om met hen te communiceren. Als een bedrijf bijvoorbeeld producten online verkoopt, kan het dezelfde producten ook in fysieke winkels verkopen. Als een bedrijf een website heeft, kan het ook een mobiele app hebben. En als een klant een bedrijf wil bellen, moet hij of zij dat kunnen doen via telefoon, e-mail, sociale media, sms of chat.

Bouw een klantreis

Een omnichannel benadering betekent het opbouwen van een klantreis over meerdere contactpunten. Dit omvat alles van websites tot mobiele apps tot sociale media. Het gaat ook om het creëren van naadloze ervaringen via deze kanalen.

Lever gepersonaliseerde ervaringen

Merken moeten begrijpen hoe klanten zich online en offline gedragen. Ze moeten inzicht krijgen in wat hen drijft om producten en diensten te kopen en te gebruiken. Om dit te bereiken, moeten marketeers gegevens verzamelen van elke interactie met consumenten. Dit zal hen helpen te identificeren waar mensen hun tijd online en offline doorbrengen, en wat hen motiveert om te kopen.

Betrek klanten op verschillende apparaten

Het is niet langer voldoende om consumenten via één kanaal te bereiken. Tegenwoordig verwachten consumenten dat merken via meerdere kanalen met hen communiceren. Dit betekent dat bedrijven strategieën moeten ontwikkelen om contact te maken met klanten, waar ze zich ook bevinden.

Integreer marketing automatisering

Om een omnichannel-ervaring te bereiken, kunnen marketeers marketing automatisering integreren in elk aspect van hun bedrijf. Dit kan door tools zoals e-mail, social media, mobiele apps, websites en meer te gebruiken om met klanten te communiceren. Deze tools helpen bedrijven repetitieve taken te automatiseren, zodat ze zich kunnen concentreren op activiteiten met een hogere waarde.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist