Betekenis van: Omnichannel strategie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Omnichannel strategie staat voor via meerdere kanalen communiceren met je doelgroep. Daarbij moet de kanalen samen met elkaar lopen.

Wat is omnichannel?

Bij omnichannel staat de consument centraal. Consumenten kunnen overal zijn. Zoals in een winkelcentrum. Of juist meer bij webshops Of zijn actief op Facebook of Instagram. Het kan ook beide zijn. Of een combinatie van alle. Door dit verschil per consument is het belangrijk om de keuze te geven tussen meerdere kanalen. Daarbij moeten de kanalen samenhangen. Dus de informatie die je in de winkel krijgt. Krijg je ook in de webshop. Omnichannel is een soepele koopervaring creëren voor de klant.

Omnichannel strategie creëren

Vooraf analyseren is het halve werk. Hierbij wil je weten op welke kanalen je doelgroep actief is. Daarbij ook hoe zij het gebruiken. Vervolgens kan je de kanalen analyseren. Want elke kanaal verschilt van elkaar. Zo is LinkedIn formeel. En wordt het gebruikt om connecties te creëren. Dus wat heeft het kanaal te bieden. En hoe vult het de andere aan.  Ten slotte kan je kiezen om te concentreren op één of meerdere kanalen.

Omnichannel strategie een sterk kans voor betere marketing?

Tussen de kanalen kan er veel verschil tussen zitten. Daarbij hoort ook welke apparaten er vooral gebruikt wordt. Daarom kost het tijd en moeite om een omnichannel ervaring op te zetten. Maar een goede omnichannel strategie brengt belangrijke voordelen.

  • Conversie stijging

Consumenten kopen snel bij betrouwbare bedrijven. Dit kan je doen door op verschillende kanalen dezelfde productinformatie te bieden.

  • Customer experience verbeterd

Meerdere keuzes geven aan je klanten is altijd goed. Zeker als de kanalen gebruikt wordt door je doelgroep. Er is zeker een toename van mobile shopping. Dus kan je websites maken voor mobiele apparaten. Daarnaast geeft de fysieke en online aanwezigheid een stuk vertrouwen

  • Tijdwinst

Snel schakelen tussen een fysieke winkel en een webshop brengt veel voor de klant. Zo zien zij een leuk product op je webshop. Ze willen het gelijk hebben. Dus gaan ze naar je fysieke winkel. En zo hebben zij heel snel het product binnen. Weer een sale bij voor jou.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist