Betekenis van: Offline marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is offline marketing?

Offline marketing is het waarde beschrijven en het laten zien van een product of dienst zonder internet of media te gebruiken. Vroeger was elke vorm van marketing offline. Tegenwoordig heb je verschillende soorten marketingkanalen. Deze term valt onder dagbladen, tijdschriften en buiten reclame.

Offline marketing is niet een relevant marketingkanaal voor kleine bedrijven. Deze marketingkanaal is voor grote ondernemingen een stuk aantrekkelijker om te gebruiken. Dat komt doordat er heel veel kosten vast zitten aan offline marketing. Heel veel offline advertenties zoals een tv-reclame kan heel veel kosten. Je moet veel middelen gebruiken om je boodschap door te kunnen geven aan je doelgroep. Met deze marketing techniek ben je niet specifiek aan het kijken naar een doelgroep, maar naar een grote groep mensen.

Wat is online marketing?

Online marketing is een term die gebruikt wordt voor alle online technieken. Deze technieken worden gebruikt om diensten en producten onder aandacht te brengen.

Bij online marketing heeft iedereen gelijke kansen. Zo kan je als klein bedrijf meer succes boeken dan grotere ondernemingen. Je bent online meer gefocust om een specifieke doelgroep te bereiken. Online Marketing is goedkoop. Je kan met een laag budget heel veel succes boeken. Bij online marketing kan je alles makkelijk meten. Met deze techniek kan je sneller en makkelijker communiceren met je klanten. Daardoor heb je meerdere relaties omdat je met heel veel mensen in contact bent.

Offline of online?

Voor een klein onderneming is online marketing heel erg relevant. Dat komt omdat online marketing goedkoper is dan offline. Daarnaast is het makkelijker om een doelgroep te bereiken. Voor een groot bedrijf is offline ook heel gunstig omdat zij het budget hebben. Een groot onderneming heeft al zijn doelgroep bereikt en wilt verschillende soort consumenten binnenhalen, en dat kan met offline reclame maken. Beide technieken zijn zeer gunstig. Het ligt eraan wat voor onderneming je hebt en wat je wilt bereiken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist