Betekenis van: Nurturing

« Terug naar Marketing Begrippen

Nurturing is het verzorgen en verwennen van een potentiële klant. Zodat dit later in de relatie leid tot aankoop.

Wat is nurturing?

Als je een plant kweekt zijn er belangrijke stappen. Zo moet je vroeg in het stadium genoeg water en zonlicht geven. Na een tijdje zal je zien dat de plant groeit en mooie kleuren vertoont. Deze plant zal ook wellicht tomaten groeien. Je kan van de tomaten eten om zo vitaminen en voedingstoffen binnen te krijgen. De potentiële klant kan je ook zo zien. Nurturing van een lead aan het begin van de salesfunnel is zeer belangrijk. Hier komt diegene als eerst in contact met jouw bedrijf en leert je bedrijf kennen. Nu wil je juist een goede eerste indruk achterlaten.

Online nurturing

Een bezoeker ook wel een lead. Dit is iemand die behoefte heeft aan producten en diensten die jij ook aanbiedt. Nu is diegene paar keer op je website geweest en heeft diegene een e-mail achter gelaten. Vanaf hier kan je de lead gaan analyseren. Wat zoekt de klant, wat heeft de klant nodig, wat zijn de demografische gegevens? Dit zijn enkele vragen die je kan beantwoorden. Met deze data kan je een gericht adverteren, aanbiedingen geven en korting beloven. De lead voelt zich op deze manier gehoord en gewild. Vanuit hier kan je waardevolle relatie creëren. Deze relatie kan overgaan tot aankoop, dus een nieuwe klant.

Gewenste resultaat

Zoals eerder aangegeven is het belangrijk om de lead te analyseren. Heeft diegene nou echt zoveel interesse in jouw bedrijf. En hoeveel inzet is er nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Dat zijn vragen die moeilijk te beantwoorde zijn. Maar door deze vraag zo nauwkeurig mogelijk te beantwoorden kan je veel kosten en energie besparen. Als de nurturting meer kost dan het resultaat is het niet een waardevolle risico die je neemt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist