Betekenis van: No follow

« Terug naar Marketing Begrippen

No follow is het stopzetten van een link. Het kan de autoriteit van websites beschermen. Zeker als er veel niet relevante links zijn.

Wat is no follow?

No follow is een stuk waarde in een HTML code. Het staat voor HyperText Markup Language. Het wordt gebruikt voor het schrijven van een webpagina. Dit is een stukje programmering. Allemaal wat te ingewikkeld voor nu. Je kan een HTML link voorzien van een no follow waarde. Daardoor zal het niet meetellen in het algoritme van zoekmachines.

Beschermen van je ranking

Bij link building ligt de focus op kwaliteit. Dus de links die je ontvangt moeten relevant zijn. Daarnaast ook kwalitatief sterk zijn. Zowel op SEO als de content. Het stopzetten van een link is in 2005 bedacht om spammen in blogs tegen te gaan. Hierbij werd in de reactie een backlink geplaatst. Waardoor je de zoekmachine kan manipuleren. De eindbestemming van de link zal hier voordeel van hebben.

Google en hun partner Blogger besloot deze vervuiling tegen te gaan. Zo brachten zij de no follow element toe. Hierdoor kunnen websites hun websites beschermen. Want de website waarin een link wordt geplaatst zal nadelige gevolgen hebben.

Geest bronnen van Wikipedia

Wikipedia is het platform waar veel informatie is. In de meeste talen. Deze informatie is grotendeels gevuld door andere bronnen. Deze bronnen zijn zichtbaar vermeld. Maar alsnog is er geen backlink naar de bron. Hierdoor zal de bron niet worden beloond. Dit wordt zeker niet gewaardeerd. Want de kans is aanwezig dat Wikipedia hoger scoort in Google. En dan de bron niet. Terwijl hun de oorspronkelijke bron van informatie waren.

No follow Links voor een prijsje verkrijgen

Er is de mogelijkheid om backlinks te kopen. Hier betaal je een externe website. Die zal dan een link plaatsen naar je website. Het is aannemelijk dat de link niet naar website uitkomt. Het vertegenwoordigt een hele grote markt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist