Betekenis van: No cure no pay

« Terug naar Marketing Begrippen

No cure no pay wil zeggen dat een partij alleen betaalt als het gewenste resultaat daar is. Dit is één van de verdienmodellen voor diensten.

Definitie no cure no pay

Een dienstverlener heeft diensten die hij aanbied. Deze diensten zijn uitvoeringen waarbij je een bepaalde prijs voor moet vaststellen. Bij een product kan je best makkelijk de prijs bepalen met de prijsstrategieën. De consument hoeft nu alleen het product ontvangen. Om die reden zijn er voor diensten ander soort verdienmodellen.

No cure no pay is een verdienmodel waarbij de dienstverlener en de ontvanger praten over het gewenste resultaat en prijs. Het is zeker belangrijk dat beide partijen zo nauwkeurig mogelijk de samenwerking vastleggen. Bij het verdien model uurtje factuurtje krijgt de dienstverlener pas betaalt bij inspanningen die zijn verricht. De dienstverlener verricht ook inspanningen om het gewenste resultaat te behalen. Maar krijgt pas uitbetaalt bij het gewenste afgesproken resultaat.

Waarom dit verdienmodel?

Uurtje factuurtje is een andere constructie. Bij dit model kan het uurtarief hoger worden ingesteld bij partijen met een groter budget. Hierbij kunnen zij hun diensten op een laag tempo uitvoeren. Dit om zo de samenwerking uit te rekken en meer geld binnen te krijgen. Bij no cure no pay wordt er gedetailleerd afspraken gemaakt. Hierdoor heeft de ontvanger geen onnodige kosten. Zo straal je bij de klant vertrouwen en kwaliteit uit.

Waar wordt het toegepast?

Voornamelijk bij:

  • Aanbesteden van bergingsoperaties voor schepen
  • Incassobureaus
  • Makelaardij
  • Recruitment branches.

Het aanbesteden van bergingsoperaties voor schepen, incassobureaus, makelaardij en recruitment branches en andere branches waarbij bemiddeling een belangrijke rol speelt. Elk bedrijf kan in principe dit verdienmodel toepassen. Het is handig om dit goed aan te passen aan jouw dienst. Advocaten kunnen ook alleen kosten in rekening brengen als het gewenste resultaat er is. Maar volgens de wet is dit niet toegestaan. Bij letsel en overlijden schade kan bij wijze van experiment wel dit verdienmodel worden toegepast.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist