Betekenis van: Narrowcasting

« Terug naar Marketing Begrippen

Narrowcasting zie je overal wel nu. Kijk maar naar de schermen met reisinformatie in de trein of een scherm met het menu van het restaurant.

Wat is narrowcasting?

Dit is binnen de communicatie een manier om via audiovisuele middelen (beeldscherm) informatie en informatie over te brengen. De content op de beeldschermen worden beheerd door een derde partij. Dit kan veel voordelen hebben voor de derde partij. Aan de andere kant heb je ook broadcasting. Dit is niet plaatsgebonden en kan een groot publiek bereiken. Dat is wel het grootste verschil. Maar een combinatie van deze twee is perfect

De voordelen

Voor elke branche zijn er wel voordelen. Narrowcasting kan zorgen voor meer merkbekendheid, verzachten van wachttijd, customer experience, snel informatie, imago verbeteren. Het bedrijf kan alle soorten redenen hebben om hier mee te starten. Zijzelf weten precies wat zij nu nodig hebben en wat werkt. Nu hoeven zij alleen een goede locatie te vinden om het beeldscherm te plaatsen of te huren. Hieronder zijn nog aantal andere voordelen:

 • Kan druk verminderen op de werkvloer
 • Content beheren op afstand
 • Mensen zijn digitaal meer gewend
 • Meetbare ROM en snelle ROI
 • Beinvloeden van gedrag
 • Snel en gemakkelijk informatie brengen

Ontwikkeling van narrowcasting

Wij zien allang een groei in gebruik van elektronica. Onder kinderen wordt de leeftijd steeds jonger voor het gebruik van een telefoon. De volwassen en ouderen zijn in een hele ander tijdperk opgegroeid. Maar zelfs bij hen zien wij een sterke groei en zij weten steeds beter om te gaan met elektronica. Met deze ontwikkeling heeft narrowcasting ook een flinke vlucht gemaakt. Vroeger hingen bedrijven vaak bordjes op of een staand bord. Nu kiezen zij liever een audiovisuele display. Afgelopen jaren zien wij ook meer interactieve narrowcasting. Nu zijn er ook winkels waar je met touch screen informatie en aanbiedingen kan vinden. Denk maar aan JD Sports waar je met paar swipes het gehele assortiment kan zien.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
  Even bellen met Kevin?

  Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

  Online-marketing-specialist