Betekenis van: MVO

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is MVO?

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat houdt in dat je als bedrijf rekening houdt met milieu en je werknemers. MVO behoort tot een van de grootste belangen van een onderneming. Als bedrijf hecht je waarde aan de aarde en de mensen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijke pion voor de meeste ondernemingen. Bij elke beslissing die een onderneming maakt wordt er rekening gehouden met de mensen die daarbij betrokken zijn.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is gericht en precies werken. Voor elke bedrijf zien deze activiteiten er anders uit. Dat komt omdat er heel veel verschillende bedrijven met andere culturen en visie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een ontwikkeling activiteit die geen eindstation heeft. De doelstelling die een onderneming heeft kan met de tijd veranderen. Ondernemingen die maatschappelijk verantwoord ondernemen, maken plannen voor de toekomst om deze activiteit vorm te geven.

MVO

Voorbeelden van MVO

Je kan als een MVO-onderneming rekening houden met energie en zorgen dat je energie bespaart. Daarnaast is recyclen en afval verminderen een activiteit die tegenwoordig heel veel bedrijven doen. Bedrijven moeten zich inzetten voor goede doelen en maatschappelijke-sociale projecten. Door duurzame producten bieden en samenwerken met andere duurzame leveranciers, houd je rekening met de aarde. Dit is heel erg belangrijk want we moeten de aarde beschermen waar we op leven.

Voor – en nadelen

De voordelen van MVO is dat het een positieve invloed heeft op een onderneming. Bij MVO krijgen werknemers gelijke kansen. Dat zorgt ervoor dat werknemers met goed gevoel naar werk gaan en daardoor betere resultaten behalen. Heel veel andere onderneming willen met je samen werken en je krijgt meer positieve publiciteit. De nadelen van MVO is dat het heel vaak relatief duur is en dat niet alle klanten het budget hebben om duurzame producten aan te schaffen. maatschappelijk verantwoord onderneming past niet bij elke onderneming. Dat komt meestal door die visie die een onderneming heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet voor elke onderneming relevant. Je kan heel veel successen ermee behalen als je vanaf begin heel veel geld in investeert.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist