Betekenis van: Mouse Tracking

« Terug naar Marketing Begrippen

Mouse tracking is het proces waarbij wordt vastgesteld waar een muis binnen een computersysteem is geweest. Het wordt gebruikt door softwareontwikkelaars om te bepalen hoe gebruikers omgaan met programma’s en websites.

Met mousetracking kunnen webmasters zien welke links het populairst zijn, hoeveel mensen elke pagina bezoeken en hoe lang ze daar blijven. Het helpt hen ook te begrijpen hoe bezoekers zich op hun sites verplaatsen, zodat ze de navigatie en het ontwerp kunnen verbeteren.

Installeer een trackingcode op uw website

Er zijn verschillende manieren om muisbewegingen op je website te volgen. Je kunt Google Analytics gebruiken, dat is gratis en eenvoudig te installeren. Als je het liever eenvoudig houdt, kun je ook een service van derden gebruiken.

Maak een gratis account aan bij Google Analytics

Met Google Analytics kun je zien hoe mensen omgaan met jouw website door bij te houden welke pagina’s ze bezoeken, wanneer ze deze bezoeken en welke acties ze daar ondernemen. Dit helpt je te begrijpen wat wel en wat niet werkt op jouw site, zodat je indien nodig wijzigingen kunt aanbrengen.

Analyseer gegevens

Je kunt ook server logboeken gebruiken om muisbewegingen te volgen. Server Logboeken registreren elk verzoek aan jouw webserver. Deze verzoeken omvatten zaken als het laden van afbeeldingen, het downloaden van JavaScript-bestanden en het toepassen van CSS-stylesheets. Door deze logboekvermeldingen te analyseren, kun je bepalen of gebruikers interactie hebben met bepaalde delen van jouw site.

Gebruik een tool

Als je geen tracking software gebruikt, adviseren we om dit wel te doen. Er zijn verschillende gratis opties online beschikbaar, zoals Hotjar en CrazyEgg. Met beide services kun je zien welke pagina’s mensen op jouw site bezoeken, hoe lang ze daar doorbrengen en welke acties ze ondernemen terwijl ze daar zijn. Ze bieden ook heatmaps, zodat je precies kunt zien waar jouw bezoekers op uw site klikken.

Installeer een tracking-plug-in

Nadat je een tracking-plugin hebt geïnstalleerd, moet je ervoor zorgen dat je de juiste gegevens naar de serviceprovider verzendt. Je kunt dit doen door een stukje code toe te voegen aan elke pagina op je site. Dit zal de volg service vertellen waar de gegevens naartoe moeten worden gestuurd.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist