Betekenis van: Month to date

« Terug naar Marketing Begrippen

Month to date is het begin van de maand tot een bepaald datum. In die periode zijn er bedrijfsactiviteiten. En elke periode is anders. Dit kan gebruikt worden voor analyse.

Wat is month to date?

Het is een manier om iets bij te houden. Of juist vergelijken. Vandaar dat het vaak in een financiële context gebruikt wordt. Zo kan één periode meer verdiend zijn dan de ander. Dit wordt dan bijgehouden vanaf de eerste dag van de maand. Tot een afgesproken dag binnen in de maand. Dus het kan variëren tussen dag 1 tot aan dag 31. Dit ligt ook aan welke maand. Er zijn ook andere periodes die gebruikt kunnen worden.

  • Quarter To Date (kwartaal)
  • Year to Date (jaar)

Toepassing van deze methode

Month to date kan gebruikt worden voor een doelstelling. Zo kan je zeggen wij willen 35 offertes ontvangen op 25 februari. Dit gaat dan van 1 tot 25 februari. Als er op de 20februari al 35 offertes ontvangen zijn. Heb je het doel bereikt. Dan kan dit betekenen dat je het doel kan verhogen. Als er op 20 februari juist alleen 27 offertes ontvangen zijn. Dan heb je nog 5 dagen om 8 offertes te ontvangen. Het doel dat je niet bereikt hebt. Is de kans voor verbetering.

Vandaar dat month to date zo handig is. Want de statistieken helpen veel. Overigens zijn er veel tools die dit hebben. Zoals Google Analytics. Waarbij je van afgelopen periodes kan zien. Zo kan je zien dat er een stijging is. Of juist een daling. Daarnaast kan je ook dezelfde maand een jaar later vergelijken.  Het geeft een vorm van feedback terug. Een goede manier om te kijken waar je staat. En om een doel vast te stellen om naar uit te streven.

Op de laatste dag wordt er een berekening gemaakt. Overigens wordt deze dag niet meegeteld. Omdat de resultaten dan nog niet bekend zijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist