Betekenis van: Mobile first

« Terug naar Marketing Begrippen

Mobile first is een webpagina design dat de mobiele versie voorrang geeft. Daarna kan je verder gaan met het design voor desktop.

Wat is mobile first?

Web developers maken vaak verschillende designs voor websites. De opties zijn dan vaak een desktop, tablet of mobiel. Een desktop kan een laptop, computer of monitor zijn. Dit is een stuk groter dan een mobiel. Vandaar dat tekst en elementen van een pagina soms raar eruit kunnen zien. Daarom kiezen sommige bedrijven voor om eerst een design te maken die geschikt is voor de mobiel. Dit hangt ook sterk af van wat voor bedrijf het is.

Mobile first voordelen

Wij zelf gaan ook mee met ontwikkeling. Zo is er afgelopen decennia een toename in mobiele gebruik. Daarom is het voordeliger om webpagina’s zo te designen voor mobiele apparaten.

Een mobiel apparaat is draagbaar. Dus je kunt ze overal na toe meenemen. Waardoor de locatie ook steeds veranderd. Dus vaak zitten zij niet op heel sterk internet. Daardoor kan je ervoor kiezen om minder elementen te gebruiken voor de pagina. Want de laadsnelheid is wat trager.

Het Google algoritme geeft websites met een mobiele versie voorrang op sites zonder mobiele versie. Zoekresultaten kunnen ook verschillen. Omdat een winkel die dicht bij de locatie van een mobiel voorrang krijgt. Google wil altijd de beste resultaat geven aan bezoekers.

Mobile only

Bij een mobile only wordt alleen een mobiele versie van een pagina gemaakt. Waardoor het op desktops het er scheef op kan staan. Of juist overdreven groot. De pagina kan ook moeilijk bruikbaar worden. Omdat je op een mobiel, touchscreen gebruikt. En op een desktop een muis, waarmee je klikt. Een responsive design kan eenmalig een website worden ontworpen die dynamisch wordt geschaald naar ieder schermformaat.

Bij mobile first is het webdesign voor mobiele apparaten het uitganspunt. Daarna wordt er ontworpen voor andere apparaten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist