Betekenis van: Mobiele zoekopdrachten

« Terug naar Marketing Begrippen

Mobiele zoekopdrachten zijn de resultaten van een zoekmachine. Het mobiele apparaat is toch wat anders dan een computer.

Wat zijn mobiele zoekopdrachten?

Bedrijven kiezen steeds meer voor mobiele marketing. Omdat het mobiele gebruik fors gestegen is. Google past zich ook aan de ontwikkeling. Waar wordt vooral rekening mee gehouden? Waarom word hier rekening mee gehouden?

Locatiebepaling

Tegenwoordig neemt iedereen zijn mobiel mee. Het is handig en makkelijk draagbaar. Vandaar dat het niet plaatsgebonden is. Daarom zullen mobiele zoekopdrachten een bedrijf in de buurt tonen. Daarbij krijg je een link naar de routebeschrijving.

Slechte verbinding

Een mobiel is niet altijd verbonden met wifi. Dan kan je kiezen voor een dataverbinding. Maar de verbinding hiervan is niet altijd goed. Openbare wifi is niet altijd beveiligd en snel. Daarom zijn de websites met minder elementen en afbeeldingen gemaakt. Want de laadtijd kan niet laag zijn. Voor veel bezoekers kan dit een reden zijn om af te haken.

Relevante mobiele zoekopdrachten

De zoekopdracht wordt gebaseerd op het gebruikersprofiel. Daardoor heb je relevante zoekresultaat. Vaak worden bijpassende apps en platformen aanbevolen. Dit alles om de gebruikerservaring te verbeteren.

Voice search

Siri is een functie van IPhone. Dit dient om gemakkelijker informatie te verkrijgen. Siri zal vaak op vragen resultaten geven. Dit is vaak het meest relevante zoekresultaat. Bij zoekmachines zie je een klein pictogram van een microfoon in de zoekbalk. Als je hierop klikt kan je hier iets in spreken. Hierop zal je zoekresultaten krijgen. Zo is het niet meer nodig om onduidelijke ‘’machinetaal’’ zoektermen te gebruiken.

Mobiele zoekopdrachten worden steeds meer gebruikt. En desktop zoekopdrachten neemt af. Veel aanbieders kiezen ervoor om in deze ontwikkeling mee te gaan. Met deze keuze zijn er wel dingen die erbij komen. Mobiele zoekresultaten kunnen heel erg verschillen van desktop resultaten. Daarom is zoekmachine optimalisatie (SEO) anders voor de mobiel.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist