Betekenis van: Mobiele website

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Mobiele website is een website die specifiek ingericht is voor mobiele apparaten. Website-eigenaren willen dat de bezoekers een fijne ervaring hebben. Hoe zorg je hiervoor?

Wat is een mobiele website?

Mobiele apparaten hebben andere kenmerken en functies dan computers en laptops. De belangrijke verschillen om rekening mee te houden zijn:

  • Het internet is vaak slomer en dataverkeer kan kosten opleveren
  • Interne batterijen
  • Swipe functie in plaats van muisaanwijzer
  • Kleinere schermen met een lage resolutie
  • Makkelijk draagbaar

Mobiele telefoons zoals het in het woord zegt is voor mobiliteit. Je kan je mobiele apparaat niet overal opladen. Ook is de verbinding met een wifi of internet niet altijd zo snel. Om die reden worden websites ook vaak met minder functies en elementen gemaakt. Zodat de website makkelijker laad en minder foutjes heeft. Deze keuze kost voor het mobiele apparaat ook minder batterij.

Op mobiele apparaten kan je makkelijker swipen dan klikken. Omdat bepaalde buttons best klein kunnen zijn op het beeldscherm. Vandaar dat bedrijven veel gebruik maken van swipe functies.

De afbeeldingen, tekst en elementen kunnen voor een beeldscherm van een laptop of computer mooi uitzien. Maar wanneer je de pagina opent met de mobiel ziet alles er schots en scheef uit. Vandaar dat er veel aanbieders diensten aanbieden die de functie hebben om een aparte website te maken voor een mobiel apparaat.

Mobile first

Door het toenemende aantal van mobiele gebruikers heeft Google de zoekresultaten wat aangepast. Sinds 2016 zit Google te experimenten met de mobile-first aanpak. Hierbij zouden domeinen met een mobiele versie van de website voorrang krijgen op andere websites. Sinds 2020 is Google volledig overgestapt naar 100% mobile-first waarde. Googlebots doorzoekt webpagina’s door middel van een zoekmachine programma. Ook bepaalt smartphone-agent vanaf september 2020 de waarde van pagina’s. Google is ook een bedrijf dat winstgevend moet blijven. Daarom kiezen zij websites te vertonen met de beste gebruikerservaring.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist