Betekenis van: Mobiele marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Mobiele marketing zijn alle communicatie, advertentie en promotieactiviteiten dat doelgericht is voor draagbare toestellen.

Wat is mobiele marketing?

Er is een forse stijging van het gebruik van mobiele apparaten. Zeker bij het shoppen is dit gestegen. Daarom kiezen bedrijven vaker voor marketing voor mobiele gebruikers. Er zijn bepaalde lay-out richtlijnen voor websites en banners. Deze richtlijnen kan je goed bijhouden. Zo zal het ook beter uitzien op de kleinere beeldschermen. SMS- marketing, QR-codes, apps en mobiele website zijn voorbeelden van mobile marketing. Paar kenmerken van mobiele marketing:

  • Draagbaar

De mobiele apparatuur is niet locatie gebonden. Het is dus overal mee te nemen.

  • Locatie gebonden marketing

De locatie wordt getrackt van de apparaten. Waardoor de consument aangesproken wordt voor fysieke winkels die op de locatie aanwezig zijn.

  • Camera geschiktheid

De toestellen beschikken vaak over een camera. Deze camera kan makkelijke codes scannen. Zo wordt het voor de consument makkelijker om aan informatie te komen of aankopen te verrichten.

Afgelopen decennia ’s heeft de opkomst van internet en mobiel apparaten groot effect gehad. Daardoor is de leeftijd voor het gebruik van mobiele apparaten heel verschillend. Kinderen beginnen steeds jonger met het gebruiken van deze apparaten. Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) is dit gebleken. In 2019 gebruikt maar liefst 92% van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder een smartphone. Ook de ouderen en volwassen kunnen wij niet vergeten. Bedrijven, instanties en de overheid gebruiken steeds meer gebruikt van het internet. Daardoor moeten ouderen en volwassen ook meegaan met deze ontwikkeling.

Data tracking

Je bent wel eens gevraagd om akkoord te gaan om bepaalde data op te slaan van jou. Deze data zullen dan gebruikt moeten worden voor het verbeteren van het bedrijf. Deze data kunnen ook gebruikt om zo meer effectiever en doelgerichter prospects te benaderen. Helaas zijn wij niet zo voorzichtig met waar wij akkoord voor geven

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist