Betekenis van: Middle of the funnel (MOFU)

« Terug naar Marketing Begrippen

Het midden van de funnel (MOFU) verwijst naar het punt waarop een potentiële klant zich ervan bewust wordt dat je bestaat. Dit wordt ook wel bewustwording genoemd. Bewustwording is de eerste stap in de verkooptrechter.

Weet wat er in de funnel zit

Zodra een prospect kennis heeft genomen van jouw bedrijf, gaat hij of zij op zoek naar meer informatie over je product of dienst. In dit stadium zou je moeten kunnen identificeren waar de prospect zich bevindt in de verkooptrechter. Het is goed om bij te houden welke klanten waar in de funnel zitten. 

Begrijp waarom mensen bij jou kopen

Er zijn drie hoofdfasen in de sales funnel. Dit zijn bewustzijn, interesse en aandacht. Awareness betekent dat de prospect weet wie je bent en wat je doet. Interesse betekent dat een prospect meer wil weten over jouw producten of diensten. Overweging betekent dat de prospect klaar is om te kopen.

Maak een aantrekkelijk aanbod

Als je iets wilt verkopen, moet je er eerst voor zorgen dat mensen het ook daadwerkelijk willen kopen. Dit is waar het creëren van een aantrekkelijk aanbod om de hoek komt kijken. Het is niet genoeg om simpelweg te zeggen “koop mijn product”, want het maakt mensen niets uit, tenzij je ze daar een reden voor geeft.

Bouw vertrouwen en autoriteit op

Zodra je jouw aanbod heeft opgesteld, ben je klaar om te beginnen met het opbouwen van vertrouwen en autoriteit bij jouw potentiële klanten. Om dit te doen, moet je waarde bieden aan jouw publiek door nuttige tips en trucs te delen, educatieve inhoud aan te bieden en gratis geschenken aan te bieden.

Meet alles in de funnel

Het is niet genoeg om gewoon een bod uit te brengen en te hopen dat mensen willen kopen. Je moet elk aspect van jouw campagne meten om te zien hoe goed deze presteert. Dit omvat zaken als het aantal bezoekers dat naar jouw site komt, de pagina’s die ze bezoeken en de acties die ze ondernemen (zoals het invullen van formulieren). Door deze data in kaart te brengen kun je weloverwogen keuzes maken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist