Betekenis van: Metatag

« Terug naar Marketing Begrippen

Een Metatag is een stuk tekst in een code. Dit kan de inhoud van een webpagina beschrijven. Het is niet zichtbaar voor bezoekers.

Wat is een metatag?

De metatag is wel zichtbaar voor crawlers. Crawlers kan je zien als kleine robots in zoekmachines. Zij gaan langs bijna alle webpagina’s. Om zo de pagina’s te indexeren. Indexeren is er om relevante content te linken met zoekresultaten. Een HTML code kan je voorzien van een metatag. Daardoor kan de crawler gelijk weten waar het overgaat. Vervolgens bepalen de crawlers je positie in zoekresultaten. Relevante en kwalitatieve content wordt zeker beloond. Als daarbij ook de relevante tags worden toegevoegd.

On-page tags

In principe werkt dit hetzelfde. Je helpt de bezoeker met zoeken door de tags. Je kan je blog binnen in WordPress een label aan toevoegen. Met daarbij categorie en tags. Zo kan de bezoeker efficiënter zoeken.

Is metatag nog goed voor SEO?

Het algoritme van zoekmachines zijn tegenwoordig verfijnd. Tags werden misleidend gebruikt. Zo kan je populaire meta keywords gebruiken. Waardoor je in dat zoekresultaat kwam. Maar hierbij was er totaal geen relevantie. Dit wordt ook wel keyword spamming of keyword stuffing genoemd. Daardoor nam de relevantie van Google af. Zij hebben dit als eerste zoekmachine totaal stopgezet.

Dus heeft metatags tegenwoordig niet echt veel waarde. Het gebruik maken van keyword spamming kan negatief invloed hebben op je ranking. Of verwijdering uit de zoekresultaten. Daarom leunen marketeers meer op zichtbare informatie. Zoals de titel en meta beschrijving. Dit heeft nog steeds een grote waarde.

De verschillen in codes

Er zijn vier soorten tekst die je in de HTML code kan toevoegen. Dit is een stukje programmering. En gebeurt vaak achter de website.

  • Keyword attribuut: Dit zijn relevante keywords voor de pagina.
  • Title tag: Dit wordt bovenaan de tekst weergegeven in de browser. Als pagina titel
  • Description attribuut: Dit is een korte beschrijving van de pagina.
  • Robots attribuut: Dit geeft specifieke informatie aan de bots. Het moet beschrijven hoe pagina geïnterpreteerd moet worden.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist