Betekenis van: Meta

« Terug naar Marketing Begrippen

Meta is het moederbedrijf van meerdere bedrijven. Voorheen was dit bedrijf Facebook. De verandering van de naam is door een andere visie.

Wat is Meta?

Mark Zuckerberg is de oprichter van Facebook. Facebook is een social media platform. Het is een sociaal netwerk waarmee je online contact kan hebben met vrienden en familie. Dat een breed publiek heeft. Maar het wordt tegenwoordig vooral gezien als platform voor ouderen. Vroeger was dit heel uitgerekt qua leeftijd. Door de opkomst van andere social media platformen is dit veranderd. Hij heeft de naam veranderd van Facebook naar Meta.

Mark Zuckerberg

Mark Elliot Zuckerberg is medeoprichter van Facebook. Hij is internationaal zeer bekend. Momenteel is hij de directeur van Facebook. Sinds jong was hij al bezig met computerprogrammering. Deze hobby zette hij later in zijn leven om naar passie. Hij groeide als programmeur. Hij heeft tussen vier en zes jaar Mark Zuchknet ontwikkeld. Dit was een chatnetwerk voor de kliniek van zijn vader. Zijn ouders waren trots op hem. En zagen een mooie toekomst voor de kleine mark. Daarom huurden zij softwareontwikkelaar David Newman in. Hierdoor groeiden zijn vaardigheden nog harder. Dit verhaal sluit goed aan de verandering naar Meta.

Meta een nieuw strategisch plan?

De nieuwe naam moet een nieuw pad inslaan. Als je iets nieuws wilt creëren zal je vak het oude moet weghalen. Dus waar wil het bedrijf heen met hun technologie. Zij willen zich meer focussen op jongvolwassenen. Van tussen de 18 en 29 jaar. De focus op een zo groot mogelijk publiek bereiken gaat een stuk naar achter. Met de komst van TikTok is de concurrentie op deze doelgroep hevig. Dit bleek uit gelekte internet berichten. Waarin stond dat Facebook het niet wil lukken om mensen jonger dan dertig jaar aan zicht te binden. Deze verandering wordt gaat volgens Zuckerberg jaren duren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist