Betekenis van: Meta Pixel

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Meta Pixel?

Een Meta Pixel een stukje code waarmee bedrijven en organisaties hun advertenties binnen Facebook gericht verzenden naar doelgroepen uit hun website. Deze platform heeft twee kanten. Met de meta pixel kunnen bedrijven hun diensten en producten volop op de voorgrond zetten.

Wat kun je doen met een Meta Pixel?

Met een pixel kun je zien welke Facebook gebruikers je website bezoeken. Als je deze data hebt verzameld kun je advertentie groepen aanmaken. Op deze manier herkent Facebook de gebruikers die eerder je website bezocht hebben.

Hoe installeer je het?

Profiel kiezen en zoeken naar de pixel code

Om een Facebook pixel aan te maken begin je met het kiezen van het juiste profiel voor je advertentie. Deze profiel wordt opgeslagen in de pixel data. Het is niet heel erg handig om een profiel te gebruiken van een advertentiebureau. Als een bedrijf niet meer wilt samenwerken met deze bureau moet het bedrijf ook afscheid nemen van haar eigen pixel data. Ga opzoek naar pixels. In de gebeurtenis beheer krijg je aanwijzingen van facebook om je pixels te activeren.

De code plaatsen op je website

Plaat de code van je pixel op je website of je applicatie. Je kan deze code automatisch plaatsen. Dit kan je doen door tag managers zoals Google Tag Manager. Er zijn natuurlijk ook andere tools waarmee je dit kan doen, zoals WordPress of Woocommerce. Je kunt je Facebook account toevoegen en dan wordt alles automatisch voor je gedaan.

Statistieken bekijken en cookies vermelden

Als je de advertentieomgeving van Facebook bezoekt ga je naar het menu. Als je het menu bezoekt kan je naar je pixels gaan onder de kop ‘gebeurtenis beheer’. Je kunt daar meteen zien hoe je pixels werken. Hier staan alle statistieken van gebruikers die jouw website bezocht hebben. De laatste stap is dat je in je cookie meldingen zet dat je gebruik maakt van pixel. Je geeft gebruikers de mogelijkheid om deze pixels uit te kunnen schakelen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist