Betekenis van: Meta keywords

« Terug naar Marketing Begrippen

Meta keywords beschrijven de content van een webpagina. Het is een stuk HTLM code. Dus het is niet zichtbaar voor bezoekers.

Wat zijn meta keywords

Het zijn sleutelwoorden. Die verbonden worden aan content. Dit zijn dingen die achter de website gebeuren. Het is een stukje programmering. Maar zeer belangrijk. Omdat de bots van zoekmachines de meta keywords wel zien. De bots wordt ook wel crawlers genoemd. Zij gaan door elke website. Daarbij indexeren zij de webpagina’s. Indexeren is het gebruiken van relevante content voor zoekresultaten. Meta keywords zoals “Hoofdstad, Ajax, Grachten” dan weet de zoekmachine dat het gaat om Amsterdam.

Irrelevante meta keywords als manipulatie

Dus de zoekmachine zullen je termen opmerken. Meta keywords is eigenlijk een vorm van SEO. Omdat je relevant en populaire zoektermen gebruikt. Waardoor de zoekmachine je zal plaatsen onder een zoekresultaat.

Hier komt het stukje misbruik. SEO experts keken al snel alleen naar de keywords. En amper naar de webpagina. Daardoor ontstond keyword spamming. Dus het gebruik van irrelevante keywords. Als de keywords maar populair zijn. Daardoor neemt de kwaliteit van informatievoorziening voor de bezoeker zwaar af. Het wordt ook wel keyword stuffing genoemd

Google was dan ook de eerste om hier mee te stoppen. De zoekmachine algoritme leest de meta keywords niet meer. Sinds toen maken ze gebruik van een systeem dat de pagina opzicht zelf scant. Wat overigens meer processortijd kost. En het vereist meer complexe software. Maar het heeft immens veel opgeleverd. Google hun zoekresultaten relevanter geworden. Daarbij is de kwaliteit ook toegenomen. Mede door deze omslag zou Google de meest populaire zoekmachine worden.

Maakt je website gebruik van meta sleutelwoorden?

Hiervoor kan je 2 manier gebruiken. Dit is geen rocket science. Dus kan je het binnen 30 seconden doen.

  • Rankwatch Meta Tag Analyzer tool

Hier kan je dan de URL van je website invullen. En dan klikken op ‘Analyze meta data’. Vervolgens zijn er aantal woorden onder het kopje keywords met ‘value’ daarbij. Dit betekent dat je website gebruikt maakt van meta keywords.

  • Pagina bron weergeven

Je kan binnen in Google klikken op de rechtermuisknop. Vervolgens klik je op ‘Paginabron weergeven’. Daarna klik CMD + F op mac in. CNTRL + F op Windows. Zo open je de zoekfunctie binnen de browser. Vervolgens typ ‘keywords’ in. Daarbij zal codes en tekst zien. Als er onder keywords, woorden zijn. Dan maak ook hier gebruik van.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist