Betekenis van: Meta Description

« Terug naar Marketing Begrippen

De meta description is een HTML-tag die op elke pagina van je website verschijnt. Het wordt door zoekmachines gebruikt om jouw pagina’s te beschrijven, zodat gebruikers deze kunnen vinden.

Waarom zou je beschrijvingen schrijven?

Een goede meta beschrijving helpt jouw site hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Dit betekent dat meer mensen jouw site zullen zien en zullen doorklikken om deze te bezoeken.

De meta beschrijving is een van de belangrijkste elementen van SEO omdat deze direct onder jouw title-tag in zoekresultaten wordt weergegeven. Als je hoog wilt scoren in Google, moet je een overtuigende beschrijving schrijven die zoekers vertelt waar jouw pagina over gaat.

Hoe werkt een metabeschrijving?

Een meta beschrijving is een kort tekstfragment dat onder jouw title-tag verschijnt op de resultaten pagina’s van zoekmachines (SERP’s). Het is een kans om Google te vertellen waar jouw pagina over gaat.

De meta beschrijving is een van de belangrijkste elementen van SEO omdat het Google helpt te bepalen of uw pagina relevant is voor de zoekopdracht van een zoeker. Als jouw metabeschrijving jouw inhoud niet nauwkeurig beschrijft, kan dit jouw kansen op een hoge ranking in SERP schaden.

Hoe maak je een geweldige meta

Je moet een metabeschrijving schrijven die minimaal 50 tekens bevat en de belangrijkste punten van jouw pagina beschrijft. Zorg ervoor dat het relevante zoekwoorden en woordgroepen bevat. Als je een blogpost schrijft, zorg er dan voor dat je meta beschrijving overeenkomt met de titel van het artikel.

Hoe hun effectiviteit te meten

Google gebruikt de meta description tag al sinds 2010 als een indicator van hoe goed een website is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Google gebruikt zelfs de meta description tag als een van zijn ranking signalen. Dus als je jouw site wilt optimaliseren voor zoekmachines, moet je letten op wat er over jouw site wordt gezegd in de metabeschrijving.

Hoe gebruik je een meta voor een betere ranking

Een goede meta beschrijving moet bezoekers vertellen waar jouw pagina over gaat, zonder te lang te zijn. Het moet relevante zoekwoorden bevatten, maar vermijd ze in de beschrijving te proppen. Als je voor elke pagina op jouw site een beschrijving schrijft, zorg er dan voor dat je voor elke pagina een andere beschrijving gebruikt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist