Betekenis van: Merkloyaliteit

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is merkloyaliteit

Merkloyaliteit is wanneer klanten trouw blijven aan een specifieke merk. Er zijn heel veel aantrekkelijke merken of producten in de markt. Maar zij kiezen ervoor om trouw te blijven aan een merk. Dat zie je meestal terug bij energie bedrijven. Klanten blijven vaak trouw bij een energiemaatschappij terwijl er heel veel aantrekkelijke acties zijn bij andere maatschappijen. Zij blijven loyaal aan het bedrijf waar zij een contract hebben. Hoe zorg je ervoor dat klanten loyaal blijven aan jouw bedrijf

Marketing speelt een rol bij merkloyaliteit

In Nederland wordt er veel gebruik gemaakt van marketing om loyaliteit te genereren. Marketing en communicatie kan iets creëren. De combinatie van een goed verhaal en een product of dienst met kwaliteit is heel erg relevant. Met een verhaal wek je emotie op bij je klanten. Je kan met deze techniek merksaillantie creëren. Als je communicatie goed werkt en interactie krijgt met je klanten worden de promoties minder essentieel. 

merkloyaliteit

Service

Vaak komen consumenten terug bij winkel als ze een goede ervaring hebben bij een bedrijf. Een goede service zorgt ervoor dan consumenten zich op hun gemak voelen. Deze mensen zijn meestal de mensen die loyaal zullen blijven aan jouw merk en bedrijf. Klanten vinden het fijn als een bedrijf snel op hun vragen reageert en goed geholpen worden. Dat is een van de redenen waarom ze loyaal blijven, zij hebben eerder een fijne ervaring gehad. 

Doelgroep en concurrenten

Wie is jouw doelgroep? Wie wil jij bereiken? Als je een verhaal hebt dat bij jouw doelgroep past kun je emotie opwekken. Bijvoorbeeld familie. Dat past bij consumenten die een gezin hebben. Kies de juiste elementen om emotie op te wekken. Al deze aspecten kunnen ervoor zorgen dat consumenten loyaal blijven aan jouw merk. Er zijn nog steeds concurrenten die de aandacht van jouw klanten willen trekken. Daarom is het belangrijk om je te onderscheiden van je concurrenten en hun te analyseren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist