Betekenis van: Meerkosten

« Terug naar Marketing Begrippen

Meerkosten zijn kosten boven afgesproken kosten. De reden hiervan kan erg verschillen van elkaar. Dit komt door externe situaties.

Wat zijn meerkosten?

Tussen een aanbieder en afnemer zijn er afspraken. Het moet een eerlijke ruil zijn. Maar er kan soms miscommunicatie ontstaan. Of is het opzettelijk. In beide gevallen verwacht de afnemer een prijs te betalen. Dit is een prijs die vastgesteld is door beide partijen. Helaas kan de prijs soms wat hoger uitkomen. Dit zijn dan meerkosten. Hier zijn enkele redenen voor meerkosten.

  • Overziende kosten

Dit is vaak het geval bij het importeren. Vooral bij internationale import is dit het geval. Omdat bij import er streng wordt gecheckt. Hierbij komen extra kosten. Die onder bepaalde regelgeving vallen. Denk hierbij aan inklaringskosten, importheffing en BTW.

  • Situaties die niet voorspeld kunnen worden

Denk hierbij aan een restaurant. Zij hebben voorraad ingekocht. Dit is een schatting voor de dag. Een deel van de voorraad is al op. Waardoor zij naar de supermarkt moeten gaan. De kosten hiervan zijn duurder dan inkopen.

  • Chronische zieken of gehandicapten

Je bent arbeidsongeschikt. Waardoor je geen geld kan verdienen. Daarnaast betaal je zorgkosten. Hiervoor kan tegemoetkoming geregeld worden.

  • De wet Aankoop op afstand

Het is verplicht om klanten een 14 dagen retour termijn aan te bieden. Daarbij kan er onduidelijkheid zijn bij verzend – en retourkosten. Of er wel of niet wordt terugbetaald. Dit ligt apart van de kostprijs.

Uurtje factuurtje

Uurtje factuurtje is manier van betaling. Dit is het vastgestelde uurtarief x het aantal gewerkte uren. Voor diensten werkt dit goed. Hierbij kan de dienst met opzet slomer gedaan worden. Hierdoor heeft de afnemer meerkosten. Omdat de uren niet optimaal gebruikt worden. Bedrijven kiezen ook andere manieren voor facturen.

  • Een pakketprijs

Denk hierbij aan zes maanden lang social media management voor €300. Dit is een vastgesteld bedrag

  • No cure no pay

Er is pas een betaling bij het gewenste resultaat. Dit gebeurt onder bepaalde afspraken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist