Betekenis van: Media

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Media

Media is een ander woord voor communicatie middel. Het is een boodschap of informatie die je wilt delen met de wereld. Er zijn 3 media soorten. Print, broadcast en online. Deze term heeft heel veel waarde in onze samenleving. Wij zijn elke dag bezig met communiceren en informatie delen.

Print media

Bij print media word informatie gedeeld op papier. Neem als voorbeeld flyers, krant of magazine. Deze term is een zeer geloofwaardige media techniek. Natuurlijk is informatie die je uit de bibliotheek haalt krachtiger dan Wikipedia. Daarnaast worden flyers meer gewaardeerd omdat en zijn ze betrouwbaarder omdat het geld kost om de flyers te maken.

Broadcast

Broadcast is alles wat je hoort en ziet. Neem als voorbeeld radio en tv. Op radio en tv word gecommuniceerd op basis van beeld en geluid. Deze manier van communiceren is heel aantrekkelijk voor mensen. Het heeft een emotionele effect en daarom zijn er heel veel commercieels op tv en radio.

Online

Dan heb je ook nog online medium. Bij online medium wordt er alleen online gecommuniceerd. Dat wordt gedaan op sociale media kanalen, E-mail, websites en heel veel andere digitale communicatie kanalen. Communiceren via online kanalen is toepasselijk voor iedereen. Daarnaast is het relatief goedkoop. Daarom kan iedereen van deze mediakanaal gebruik van maken.

Er wordt tegenwoordig heel veel op sociale kanalen gecommuniceerd. Er zijn heel veel sociale media kanalen. De meeste gebruikte kanalen zijn Facebook en Instagram. Op deze kanalen wordt gecommuniceerd op basis van beeld en geluid. Bij digitale kanalen is het makkelijk om je doelgroep te bereiken. Je kan makkelijk informatie delen met mensen. Daarnaast ik online communiceren heel erg snel. Je kan overal waar wifi is je motieven delen met de wereld. Daarnaast zijn sociale kanalen heel interessant voor ondernemers. Ondernemers kunnen makkelijker en sneller communiceren met hun doelgroep.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist