Betekenis van: Marktsegment

« Terug naar Marketing Begrippen

De term ‘marktsegment’ verwijst naar een groep mensen met vergelijkbare kenmerken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten consumenten in de supermarkt. Sommigen kopen biologisch voedsel, terwijl anderen de voorkeur geven aan niet-biologische producten.

Definieer jouw doelgroep

Je moet eerst bepalen wie jouw doelgroep is voordat je begint met het maken van inhoud. Dit zal je helpen te begrijpen welk type inhoud je moet maken en waar je jouw inspanningen op moet richten.

Een doelgroep is een groep mensen met dezelfde kenmerken en interesses. Als je bijvoorbeeld een website over auto’s zou maken, dan richt je jouw marketing op mensen die geïnteresseerd zijn in auto’s en die mogelijk een aankoop willen doen.  

Zo vind je jouw doelgroep en marktsegment

De beste manier om erachter te komen wie jouw doelgroep is, is jezelf vragen te stellen als: Wie probeer ik te bereiken? Met welke problemen worden zij geconfronteerd? Welke informatie willen ze? Zodra je jouw doelgroep kent, kun je beslissen welke social mediaplatforms je wilt gebruiken om met hen te communiceren.

Identificeer hun behoeften

Zodra je weet wie jouw doelgroep is, kun je hun behoeften identificeren. Deze behoeften kunnen verband houden met producten of diensten die je aanbiedt, of ze kunnen algemener zijn. Mensen met huisdieren hebben bijvoorbeeld dierbenodigdheden nodig, terwijl mensen met kinderen misschien speelgoed en spelletjes nodig hebben.

Creëer persona’s

Persona’s zijn fictieve personages die verschillende groepen klanten vertegenwoordigen. Ze helpen je je publiek beter te begrijpen door je inzicht te geven in hun motivaties, gedragingen en attitudes. Je kunt ze gebruiken om berichten te ontwikkelen die resoneren met je publiek.

Profielen bouwen binnen je marktsegment

Persona’s helpen je een profiel van je ideale klant op te bouwen door zijn/haar behoeften, wensen en gedragingen te beschrijven. Je kunt deze profielen gebruiken om te bepalen waar jouw product past in de levenscyclus van de koper.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist