Betekenis van: Marktpenetratie

« Terug naar Marketing Begrippen

Marktpenetratie verwijst naar het aantal mensen dat een bepaald product of een bepaalde dienst gebruikt. Als er bijvoorbeeld 100 miljoen mensen in de Verenigde Staten zijn die een smartphone bezitten, dan zouden we zeggen dat de smartphonepenetratie 100 procent is.

De markt penetratiegraad verwijst naar het aantal mensen dat in een bepaald jaar een product of dienst gebruikt. Het is een belangrijke maatstaf voor bedrijven omdat het helpt bepalen of een bedrijf winstgevend zal zijn.

Waarom is marktpenetratie belangrijk?

Een hoge marktpenetratie graad geeft aan dat er vraag is naar een bepaald product of een bepaalde dienst. Dit betekent dat klanten bereid zijn te betalen voor het product of de dienst. Als een bedrijf een lage markt penetratiegraad heeft, maakt het mogelijk niet genoeg wins om te blijven bestaan.

Hoe meet je marktpenetratie?

Er zijn verschillende manieren om marktpenetratie te meten. Een methode is door te kijken hoeveel geld een bedrijf verdient per verkochte eenheid. Een andere methode is door te kijken naar het aantal verkochte eenheden in vergelijking met het totale aantal potentiële kopers.

Hoe kunt u de marktpenetratie vergroten?

Als je de marktpenetratie wil vergroten, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zorg er eerst voor dat je de markt begrijpt die je probeert te penetreren. Dit betekent dat je moet begrijpen wat mensen nodig hebben en waarom ze producten en diensten kopen. Ten tweede, zoek uit wie jouw concurrenten zijn en wat zij bieden. Ten derde, bepaal of jouw product of dienst voldoet aan de behoeften van die klanten. Ten vierde, overweeg de prijsstrategie van de concurrentie. Ten vijfde, denk na over hoe je jezelf op de markt gaat positioneren. Ten zesde, identificeer de kanalen waarmee je jouw klanten zult bereiken. Gebruik deze inzichten ten slotte om een plan te ontwikkelen om de marktpenetratie te vergroten.

Hoe weet ik dat mijn marktpenetratie niveau laag is?

Je kunt Google Analytics gebruiken om te achterhalen hoe goed jouw website het doet. Als je ziet dat mensen jouw site niet vaak genoeg bezoeken, moet je erachter komen waarom dat is. Is er iets mis met jouw product of dienst? Is er iets mis met de manier waarop je het promoot? Of is er iets mis met je website?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist