Betekenis van: Marketingtools

« Terug naar Marketing Begrippen

Marketingtools zijn alle hulpmiddelen die marketeers gebruiken voor hun marketing. Dit zijn belangrijke middelen voor het succes van een bedrijf.

Wat zijn marketingtools?

De tools zijn de gereedschappen die nodig zijn om de marketingactiviteiten uit te voeren. Verschillende marketingtools:

Medium: Dit zijn de platformen waar je commerciële en marketingactiviteiten kan plaatsen. In de meeste gevallen doe je dit op owned media van een externe partij.

Kanaal: Dit zijn marketing/- communicatie activiteiten of promotie binnen in de media. Zo heb je een advertentie binnen in de zoekmachine van Google.

Analyse: Google is voor de meeste bedrijven een belangrijke speler. Google biedt voor website-eigenaren data over hun website. Dit is de gratis dienst Google Analytics. Binnen dit programma kan je alle interne en externe activiteiten zien.

On- en offline marketing

Bij online marketing is alles veel beter en nauwkeurig bijgehouden. Bij een advertentie op een bord ergens in het centrum van een stad. Is het best moeilijk te bepalen wat voor effect het heeft gehad voor het bedrijf. Mensen lopen erlangs en kijken ernaar. Het is meer een losse schatting die wordt gemaakt over de aantal keer dat het bekeken wordt.

Bij een onlineadvertentie houdt de machine nauwkeurig bij hoe vaak het wordt gezien. Is aantal keer dat het bekeken wordt laag is. Dan kan je de advertentie aanpassen gericht op meer optimalisatie. Daarvan krijg je data weer van terug. Als die data positief is, dan ga je door met de manier hoe je de advertentie inzet.

Tegenwoordig gebruiken mensen steeds meer het internet. Door deze ontwikkeling worden de marketingtools die online plaatsvinden steeds interessanter. Want het verschil tussen on en offline marketing is er zeker. Bedrijven, marketeers, organisaties willen steeds meer optimaliseren. De concurrentie op alle sectoren blijft stijgen. Bedrijven willen meer en meer gebruik maken van marketingtools waar veel relevante gebruikers aanwezig zijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist