Betekenis van: Marketingtechnisch

« Terug naar Marketing Begrippen

Marketingtechnisch is zowel het intern als extern kijken naar wat een actie doet. Daarbij kan je acties daarop aanpassen.

Wat is marketingtechnisch?

Er is intern die bedrijven graag willen doen. Onderling lijkt een actie goed. Maar een bedrijf blijft runnen door klanten (extern). Dit geldt ook voor organisaties, merken, influencers en artiesten. Dus je zal extern ook dingen moeten afwegen. Want je zal nooit zeker weten hoe iemand anders dingen interpreteert. Daarom worden keuzes vaak afgewogen. Op basis van interne belangen als de externe perceptie.

MVO marketingtechnisch?

Extern kijk je wat mensen er van zullen vinden. Daarnaast kijk je wat voor gevolgen het heeft voor hen. Dat is bij MVO precies hetzelfde. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Duurzaam ondernemen of impactvol ondernemen wordt ook vaak gebruikt. De waarde die je brengt is voor:

  • People
  • Planet
  • Profit

Hierbij moet er een balans zijn tussen winst en de impact om je heen. Denk aan kleding verkopen met stof dat gerecycled is. Laatste jaren wordt dit steeds meer verwacht van bedrijven of organisaties. Daarbij stimuleert rijksoverheid MVO ook. Je kan het zien als marketingtechnisch. Omdat je intern ook bewust.

Wat is een marketingtechnisch bureau

Zij spelen adviserende rol of uitvoerende rol. Maar meestal een combinatie van beide. Zij worden ook wel een marketing agency genoemd. Zij helpen bij marketing en promotionele uitingen. Maar met een bredere perspectief. Dat parallel loopt met het stukje marketingtechnisch. Dat is toch het verschil tussen een gewoon marketingbureau.

Imago versterken

Marketingtechnisch is een stuk imago. Je houdt rekening met anderen. Dat weer terugleidt naar jouw bedrijf. Waardoor je imago probeert te versterken. Sommige afwegingen kunnen intern nadelig zijn. Maar extern positief. Het is een stukje geven en nemen. Je geeft een stuk van je tijd en geld om de klantenservice te verbeteren. Waardoor in de media positief over komt. Een goed voorbeeld is een rockartiest die overgaat naar country. De fans zijn fan voor de rock n roll music. Dit kan wellicht niet gewaardeerd worden.

Online Marketing uitbesteden?

Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.

    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist