Betekenis van: Marketingscan

« Terug naar Marketing Begrippen

Een marketingscan is een analyse van marketing uitingen. Het is zeer belangrijk voor optimalisatie. Veel marketingbureaus bieden dit aan.

Wat is een marketingscan?

Bedrijven proberen steeds hun zichtbaarheid te vergroten. Dat doen ze met promotionele campagnes. Dit is een vorm van marketing. Enkele redenen voor campagnes:

  • Naamsbekendheid vergroten
  • Conversie stijging
  • Sales
  • Leads genereren

Dit wordt veel online gedaan. Daardoor is het ook veel makkelijker te analyseren. Omdat online bijna alles wordt bij gehouden. Er is veel data beschikbaar. Marketing uitingen zijn één ding. Maar wat voor resultaat levert het op. Een marketingscan laat de middelen zie diie ingezet worden. En welke resultaten het oplevert. Daarbij verbeterpunten.

Kansen voor feedback en optimalisatie

De SWOT-Analyse wordt vaak gebruikt als methode. Hierbij kijk je een bedrijf extern en intern:

  • Strengths / Sterke punten
  • Weaknesses / Zwakke punten
  • Opportunities / Kansen
  • Threats / Bedreigingen

Zo heb je een combinatie van positieve en negatieve punten. Althans zijn de negatieve punten positief. Want het is meer een kans om te verbeteren.

Quick scan en marketingscan

Een quick scan is een onderzoek in grote lijnen. Dit is oppervlakkig. Dus wordt dit onderzoek op basis van standaard criteria uitgevoerd. Het kan zelf binnen in een organisatie gedaan worden. Of voor een bepaald product of dienst.

Maar je kan het beste het laten doen door een externe partij. Omdat zij wellicht daarin gespecialiseerd zijn. Je kan het zien als een second opinion. Om je iets te bevestigen. Of feedback ontvangen. Je zal je zelf best verbazen over dingen die je over het hoofd hebt gezien.

Betaalde en gratis scans

Veel marketing specialisten en marketingbureaus bieden dit aan. Dit kan dan als extra dienst voor (potentiële) klant. Dit is overigens vaak gratis. Dit kan gedaan worden om leads te converteren naar klant. Want zij voeren een actie uit. Dus is er mate in interesse. Vanuit daar kunnen meer interactie voortkomen. Wij Velocity Marketing bieden ook gratis marketing scans aan.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist