Betekenis van: Marketingactiviteiten

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat zijn marketingactiviteiten?

Marketingactiviteiten zijn werkzaamheden. Deze activiteiten zorgen ervoor dat een bedrijf groter naamsbekendheid krijgt. Deze activiteit wordt gedaan op verschillende kanalen. Op deze kanalen kan activiteiten op verschillende manieren worden gedaan. Een marketingactiviteit is niet alleen bedoel om omzet te optimaliseren. Dit activiteit wordt gebruikt om imago van een merk te beïnvloeden.

Waarvoor gebruik je marketingactiviteiten?

Marketingactiviteiten vallen onder alles wat niet te maken heeft met ontwikkeling, productie en verkoop. Heel veel ondernemingen maken hier misbruik door zich volledig te gaan richten op verkoop. Kortom staat marketing daar los van. De keuze van de marketingactiviteiten zijn meer bedoeld om de juiste doelgroep te bereiken.

marketing activiteiten

Netwerken

Een bedrijf hoeft er niet alleen voor te staan. Een bedrijf kan leunen op andere producenten of retailers. Daarnaast is communicatie met concurrenten heel erg relevant om succesvol te ondernemen. Daarom is een marketingactiviteit is heel erg goed voor een onderneming. Door een activiteit kan een bedrijf nog meer groeien. Dit soort activiteiten geven bedrijven een duw in de rug. Echter kan een marketingtechniek helpen om een groot bereik te creëren. Wij noemen dit directe marketing. Tegenwoordig gaan er verkopers langs deuren om te netwerken.

Hoe start je een marketingactiviteit?

Om een marketingactiviteit te starten is het van belang dat je weet wie jouw doelgroep is. Je moet je doelgroep kunnen beschrijven. Beschrijf zo concreet mogelijk wie je klanten zijn. Echter is het belangrijk Als je weet wat je precies wilt bereiken. Je moet je afvragen hoe je je wilt onderscheiden met je concurrenten. Dat kan je doen door te bepalen wat je USP zijn (Unique Selling Point). Op deze manier kan je zien hoe je je kunt onderscheiden met de concurrenten. Dit zal jouw onderneming meer kansen geven in de toekomst. Mareketingactiviteiten helpen een onderneming groeien. Dit is zeker relevant als nieuw in de markt bent.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist