Betekenis van: Marketing

« Terug naar Marketing Begrippen

Marketing is een belangrijk onderdeel van ondernemen. Het helpt bedrijven nieuwe klanten aan te trekken en bestaande tevreden te houden. Maar er zijn ook risico’s verbonden aan marketing die jouw bedrijf kunnen schaden.

Creëer een online aanwezigheid

Als je net begint als eigenaar van een klein bedrijf, heeft u misschien niet veel geld te besteden aan advertenties. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je online aanwezig bent. Je moet beginnen met het maken van een website met een professioneel ontwerp. Voeg vervolgens sociale media-accounts toe, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Instagram, Pinterest en meer. Gebruik ten slotte technieken voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) om mensen te helpen uw site te vinden wanneer ze relevante termen typen.

Merkbekendheid opbouwen

Zodra je een sterke aanwezigheid op het web heeft, moet je naamsbekendheid opbouwen. Dit betekent dat u jouw naam bekend moet maken door middel van verschillende vormen van marketing. Begin met het gebruik van betaalde advertenties op sites als Facebook en Google AdWords. Probeer vervolgens gratis methoden, zoals het plaatsen van links naar jouw site op blogs en forums. Overweeg ook om lid te worden van groepen die verband houden met uw branche en deel te nemen aan discussies.

Promoot uw producten en diensten

Als je jouw producten en diensten online wilt promoten, moet je beginnen met sociale media. Social media platforms zoals Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en Pinterest zijn perfect om jouw bedrijf te promoten. Je kunt deze platforms ook gebruiken om in contact te komen met potentiële klanten en leads te genereren.

Leads genereren

Naast het genereren van nieuwe verkopen, helpt social media marketing bij het opbouwen van relaties tussen bedrijven en consumenten. Het is een effectieve strategie om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen en de naamsbekendheid te vergroten.

Marketing via sociale media is voor veel bedrijven een krachtig hulpmiddel geworden omdat het hen in staat stelt rechtstreeks met klanten in contact te komen. Bedrijven gebruiken sociale media om informatie over producten, diensten, evenementen, promoties en andere activiteiten te delen. Het doel is om interesse en buzz rond een merk te creëren, wat vaak tot verkopen leidt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist