Betekenis van: Marketing Funnel

« Terug naar Marketing Begrippen

Een marketing funnel is een visuele weergave van uw gehele verkoopproces. Het helpt je te begrijpen hoe klanten door elke fase van de koopcyclus gaan. De marketing trechter laat de stadia zien die mensen doorlopen wanneer ze besluiten iets te kopen.

Bewustzijnsfase

Je moet mensen bewust maken van je product of dienst. Dit omvat advertenties, sociale media, enz. De marketing trechter helpt je ook te identificeren op welk type klant je je richt. Als je veel dure artikelen verkoopt, richt je je waarschijnlijk op het bovenste deel van de trechter. Aan de andere kant, als je goedkope artikelen verkoopt, richt je je waarschijnlijk op het onderste deel van de trechter.

Interesse fase

Zodra ze op de hoogte zijn van jouw bedrijf, moet je hun interesse wekken. Dit betekent dat je een aanbieding moet maken die aantrekkelijk genoeg is om ervoor te zorgen dat ze meer willen weten over uw bedrijf.

U moet verschillende tactieken gebruiken om de aandacht te trekken, zoals het aanbieden van gratis monsters, het verstrekken van kortingen of het weggeven van prijzen. Zorg ervoor dat je duidelijke instructies geeft over hoe je jouw aanbieding kunt inwisselen.

Actie fase

Nadat iemand actie heeft ondernomen door zich aan te melden voor bijvoorbeeld jouw e-maillijst, begin je leads te krijgen. Nu is het tijd om die leads om te zetten in betalende klanten.

Zodra mensen zich aanmelden voor jouw e-maillijst, ontvang je e-mails met aanbiedingen en promoties. Deze e-mails worden vaak al ‘leads’ genoemd omdat ze de eerste stap zijn op weg naar een verkoop.

Loyaliteits Fase

Eindelijk, als je eenmaal vertrouwen hebt opgebouwd bij je klantenbestand, zul je herhalingsaankopen beginnen te zien.

Overweeg ook om een online systeem voor het genereren van leads te gebruiken om meer leads te genereren. Hier verstuur je e-mails naar potentiële klanten die interesse hebben getoond in wat je aanbiedt.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist