Betekenis van: Marketing consultant

« Terug naar Marketing Begrippen

Een marketing consultant speelt een adviserende rol voor bedrijven. Dit om hun marketing te ondersteunen en aanvullen.

Wat is een marketing consultant?

Het is een specialist in marketing en promotie. Dat gebruiken zij om bedrijven te helpen. Dus zitten zij meestal vast aan meerdere projecten. Van verschillende afnemers. In de praktijk speelt een marketing consultant vaak ook een uitvoerende rol. In plaats van alleen adviseren. Daarbij werken zij aan uitwerkingen. Daarna de implementatie van. Vervolgens de analyse van de campagnes.

Marketing consultant opvulling van een missend stuk?

Bedrijven hebben meerdere kernactiviteiten. Dit kost veel tijd en energie. Vaak kunnen de kosten ook oplopen. Omdat het budget niet optimaal gebruikt wordt. Maar bedrijven weet vaak wat het beste voor hen is. Maar er kunnen ook dingen zijn die zij over het hoofd zien. Of simpelweg niet goed doen. Daar kan een bedrijf zich openstellen voor hulp. Daarvoor kunnen zij hun marketing een stuk uitbesteden. Hier kan een marketing adviseur een belangrijke rol spelen. Zij zijn een specialist in hun vak. Waardoor zij weten hoe ze optimaal marketing kunnen inzetten. Daarmee wint een bedrijf een stuk extra tijd. Dit voor meer focus op kerntaken.

Online marketing adviseur

Tegenwoordig wordt marketing adviseurs meer gebruikt voor online marketing. Dus worden zij digitale marketing consultant genoemd. Iemand met veel kennis over online marketing kanalen. Daarmee ook een brede kennis. Van zowel websites (HTML/CSS). Daarbij ook optimalisatie en SEO. Ook wordt kennis en ervaring verwacht in advertenties.

Je kan ook een marketeer inhuren. Maar de online marketing consultant heeft strategische visie. Dit combineren zij door een plan van aanpak te maken. Online marketing brengt oneindige veel voordelen.

Naast grotere zichtbaarheid en naamsbekendheid. Leid online marketing tot verkoop. Want websites zijn een belangrijke bron van leadgeneratie. Daarnaast bereikt een website veel meer mensen. Dan een winkel in een winkelstraat. Bijna alles is online bijgehouden. Hier krijg je data van. Die data kan je gebruiken voor optimalisatie.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist