Betekenis van: Marketing Budget

« Terug naar Marketing Begrippen

Een marketing budget is hoeveel geld je van plan bent te besteden aan reclame voor jouw bedrijf. Het omvat alle uitgaven die verband houden met het promoten van je bedrijf, zoals het drukken van folders, het inhuren van een PR-bureau, het online of offline kopen van advertenties, enz.

Om te bepalen wat jouw marketing budget zou moeten zijn, moet je eerst weten wat voor soort product of dienst je verkoopt. Vervolgens moet je uitzoeken hoeveel het kost om elke eenheid van uw product te produceren (productiekosten).

Schat het verkoopvolume in

Zodra u het totale aantal eenheden hebt bepaald dat u moet verkopen, kunt u het verkoopvolume schatten dat u nodig heeft om winstgevend te worden. Deze berekening vereist het kennen van uw gemiddelde verkoopprijs, het aantal verkochte eenheden per maand en de tijd die nodig is om één verkoop te doen.

De formule voor het berekenen van het verkoopvolume is eenvoudig: vermenigvuldig het aantal benodigde eenheden met de gemiddelde eenheidsprijs. Als u bijvoorbeeld 1.000 eenheden wilt verkopen voor $ 10 per stuk, berekent u het verkoopvolume met behulp van de volgende vergelijking: (1.000 x 10) = 10.000. Als u van plan bent 100 eenheden per dag te verkopen, gebruikt u de volgende vergelijking: (100 x 10) = 1.000.

Bepaal uw budget

Als je ongeveer kunt inschatten hoeveel verkopen je wilt hebben, dan kun je ook je budget bepalen. Nadat je jouw budget hebt bepaald, moet je beslissen waar je jouw geld aan toewijst. Er zijn drie hoofdgebieden waarop je je kunt concentreren: reclame, promotie en verkoop. Adverteren omvat zaken als advertenties op sociale media, e-mail campagnes, betaald zoeken (SEA) en display-advertenties. Promotie omvat zaken als het maken van een website, het schrijven van blogberichten en het ontwikkelen van bestemmingspagina’s. Verkoop omvat zaken als partnerprogramma’s, leadgeneratie en direct mail.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist