Betekenis van: Marketing Automation

« Terug naar Marketing Begrippen

Marketing Automatisering is een essentieel onderdeel geworden van elke succesvolle bedrijfsstrategie. Hiermee kun je tijd en geld besparen en tegelijkertijd de efficiëntie en effectiviteit verhogen.

Waarom marketing automatisering?

Er zijn verschillende redenen waarom marketeers automatiseringstools zouden moeten gaan gebruiken. Ten eerste bespaart het tijd. Je hoeft niet langer handmatig e-mails te verzenden, leads op te volgen of posts op sociale media in te plannen. In plaats daarvan kun je deze processen automatiseren, zodat je je kunt concentreren op andere taken. Ten tweede helpt het je te schalen.

Met geautomatiseerde campagnes beheer je eenvoudig meerdere accounts tegelijk. Ten derde verbetert het je conversies. Door gepersonaliseerde berichten te sturen op basis van klantgedrag, kun je de betrokkenheid en conversieratio’s verbeteren. Ten vierde, het maakt je efficiënter. Als je een platform gebruikt dat integreert met CRM-software, kun je automatisch nieuwe contacten aan jouw database toevoegen en ze volgen terwijl ze door de sales funnel gaan. Tot slot geeft het je gemoedsrust. Omdat je geen tijd besteedt aan het beheren van jouw marketinginspanningen, hoef je minder zorgen te maken over dingen die fout gaan.

Wat is marketing automatisering?

Marketing Automatisering verwijst naar elk type technologie waarmee je bepaalde aspecten van jouw marketingproces kunt automatiseren. Het omvat email marketing, lead nurturing, website-analyse en beheer van sociale media.

Het beste van marketing automatisering is dat het je helpt tijd en energie te besparen en tegelijkertijd jouw productiviteit te verhogen. Je kunt het gebruiken om automatisch e-mails te verzenden, bestemmingspagina’s te maken, leads te volgen en gegevens te analyseren. Met marketing automation beheer je eenvoudig meerdere campagnes tegelijk.

Hoe werkt marketing automatisering?

Software voor marketing automatisering helpt marketeers om meerdere campagnes tegelijk te beheren door hen in staat te stellen e-mails in te plannen, reacties bij te houden en gegevens te analyseren. Dit maakt het gemakkelijker om berichten te versturen wanneer de kans groter is dat mensen reageren, en om te meten hoe effectief die berichten waren.

Kies de juiste tools voor jouw bedrijf

Er zijn verschillende soorten marketing automatiseringstools beschikbaar, elk met zijn eigen sterke en zwakke punten. Het is belangrijk om er een te kiezen die past bij jouw behoeften en budget. Hier zijn enkele zaken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een geautomatiseerd marketingplatform:

  1. Hoeveel wil je automatiseren
  2. Welk type e-mail marketing gebruik je al?
  3. Wil je integreren met andere systemen?
  4. Zijn er speciale functies die je nodig hebt?
  5. Hoe vaak ga je e-mails versturen?
  6. Ga je social media gebruiken?

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist