Betekenis van: MarCom

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is MarCom?

MarCom is de samenhang tussen Marketing en Communicatie. MarCom staat voor alle mediaberichtgeving die bedoeld zijn om te communiceren. Dit kan adverteren zijn, direct marketing en online zichtbaarheid. Op deze pagina leggen we meer uit over de MarCom betekenis en op welke wijze een strategie bepaald kan worden.

Deze concepten omvatten reclame en promotie. Het zijn zowel middelen om klanten te informeren over producten en diensten. Klanten worden geinformeerd via communicatiemiddelen. Promoties kunnen op verschillende manieren worden gedaan. Vaak wordt er een marketingmix toegepast om het gewenste doel te bereiken. Combineer tv-commercials en mailing met campagnes.

Positionering

MarCom brengt vele concepten samen. Het heeft onder andere te maken met het positioneren van de producten van het bedrijf. Deze techniek omvat ook alle marketingkanalen bijvoorbeeld website en sociale media die u gebruikt in uw marketingstrategie. Het gaat om de volgorde waarin u uw doelgroep benadert en de manier waarop u communiceert met uw potentiële klanten. Marktonderzoek is de basis voor het bepalen van een strategie en is onderdeel van MarCom.

MarCom strategie

MarCom heeft Impact op SEO. Als je een goede strategie hebt Kan je een grote doelgroep bereiken. Als jouw doelgroep actie gaat ondernemen is dat een transactie. Daardoor is jouw webpagina relevant voor de zoekmachine. je probeert je producten en diensten onder aandacht te brengen. Dat kan je doen door mensen bekend te maken met je producten. Dan moet je hun interesse wekken. Ze moeten het willen kopen. Daarnaast is het belangrijk om alle verkoopbelemmeringen weg te nemen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een overzichtelijke webwinkel opzet. Het kan ook zijn dat je producten voorziet van zoveel mogelijk fysieke verkooppunten. In uw webwinkel kunt u het verkopen vereenvoudigen door eenvoudige en populaire betaalmogelijkheden zoals iDeal toe te voegen.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist